Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Haven van Kaapstad belangrijk voor ambitieuze plannen Westkaap

De Port of Cape Town (PoCT) is van groot belang als het belangrijkste exportknooppunt van de Westkaap. Dit benadrukt de cruciale rol die de haven speelt in de ambitieuze plannen van de provincie om economische groei te stimuleren, armoede te bestrijden en banen te creëren. Onlangs ontmoette Dr. Ivan Meyer, de Westkaapse minister van Landbouw, Economische Ontwikkeling en Toerisme, het management van Transnet in de haven van Kaapstad.


Minister Meyer (links) bekijkt een van de 47 nieuw verworven transportmiddelen

Minister Meyer: "De Growth for Jobs-strategie van de overheid van de Westkaap (WCG) richt zich op het creëren van een economie van R1 biljoen in 2035. Om dit te realiseren, moeten we de export uit de Westkaap verdrievoudigen tot R450 miljard en de particuliere investeringen verhogen tot 20% van het BBP van de provincie. Hiervoor is een volledig operationele haven essentieel om economische groei te stimuleren, de export te bevorderen en investeringen uit de particuliere sector aan te trekken."

Tijdens het bezoek informeerde het havenmanagement, waaronder Transnet Port Terminals (TPT) en Transnet National Ports Authority (TNPA), minister Meyer ook over initiatieven om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Oscar Borchards, TPT's Western Cape Managing Executive: "Als de container- en multifunctionele terminals van Kaapstad blijven we ons inzetten om bij te dragen aan de groei van de Zuid-Afrikaanse economie. Sinds januari hebben we een aantal mijlpalen bereikt die in lijn liggen met onze verbetering van de efficiëntie. Ons vervangingsplan voor apparatuur verloopt goed, met de recente levering van 47 nieuwe transportvoertuigen, vier reachstackers en een geleasede empty container handler als extra apparatuur. Onze mensen en systemen zijn net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat onze terminals soepel zijn en naadloos werken. Sinds april hebben we 32 vrachtwagenchauffeurs aangenomen en het effectieve gebruik van het Navis-systeem helpt ons om onze activiteiten te optimaliseren. Bovendien hebben we ons engineeringteam verder uitgebreid."

Minister Meyer: "Ik ben optimistisch dat het 8-punten verbeterplan van de PoCT een levensvatbare strategie op tafel legt om hun operaties te verbeteren, inclusief crisismanagement, het verbeteren van informatie-uitwisseling en zichtbaarheid van havenoperaties, het bestrijden van slechte weersomstandigheden, het upgraden van terminalapparatuur en haveninfrastructuur, en het verbeteren van vrachtwagenoperaties. Het optimaliseren van de maritieme diensten, het focussen op de mensen en het promoten van de haven als een afleveringsplatform zal resulteren in efficiëntere en effectievere operaties in de PoCT. Het partnerschap tussen de WCG, de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek, de privésector, de fruitsector en de PoCT werpt vruchten af."

Rajesh Dana, TNPA's Western Cape Managing Executive: "We zijn bezig met verschillende strategische projecten bij de PoCT om de operationele capaciteit en efficiëntie te verbeteren. Deze omvatten de uitbreiding van Cape Town Container Terminal - Fase 2B, het Truck Staging Project en de ontwikkeling van het Back of Port Logistics Park in Culemborg. Daarnaast werken we aan de implementatie van het TNPA Herstelplan."

Minister Meyer concludeerde: "De WCG zal blijven samenwerken met de PoCT en belanghebbenden om het aantal actieve exporteurs te verhogen en nieuwe exportmogelijkheden te ontsluiten, terwijl we werken aan een doorbraak in de economische groei om meer banen te creëren."

Voor meer informatie:
Daniel Johnson
Tel: +27 79 990 4231
[email protected]

Publicatiedatum: