Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna helft Dolce Passione watermeloenen voor export

De intense hitte van de afgelopen weken heeft de vraag naar Dolce Passione watermeloenen doen exploderen bij Italiaanse en vooral buitenlandse klanten: de export vertegenwoordigt momenteel 40% van de totale afzet. "Tot nu toe hebben we iets minder dan 70% geoogst op ons areaal van 320 hectare. Het streefcijfer van 18.000 ton kan nog worden gehaald, mede dankzij de latere teelten", zegt Luciano Trentini, directeur van het consortium.

De afzet begon traag, maar nam daarna snel toe. Het consortium, dat na een inloopperiode officieel werd opgericht in 2023, bestaat uit de bedrijven Alma Seges, Cico-Mazzoni, Ortofrutta Castello, Lorenzini Naturamica en het zaadbedrijf Lamboseeds.

De veredelaar ontwikkelde het Giotto ras, waarvan de bedrijven die deel uitmaken van het consortium de exclusieve telers en handelaren zijn. De watermeloen heeft een zwarte schil en is van hoge kwaliteit.

"Watermeloen is een klassieke zomerfruitsoort, maar het consortium streeft ernaar om Dolce Passione minstens vijf maanden aan te bieden. De watermeloen wordt in tien Italiaanse regio's geteeld", aldus Trentini.

"Het consortium zet een belangrijk deel van de oogst af richting buitenlandse groothandelsmarkten en retailers. Vandaag de dag wordt ongeveer 40% van de watermeloenen in het buitenland verkocht. Enkele van de leden van het consortium hebben zelfs piekpercentages van 60% gehaald in de export."

De watermeloenen die in september en oktober op de markt zullen worden gebracht – als de weersomstandigheden het toelaten – komen voornamelijk uit de kas. Duitsland en Frankrijk zijn de belangrijkste exportbestemmingen. Er worden proefzendingen gedaan naar het Verenigd Koninkrijk, de Baltische staten en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie:
Consorzio Dolce Passione
Tel: +39 (0)425 958750 (Italië)
[email protected]
www.consorziodolcepassione.com

Publicatiedatum: