Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Harde eisen aan Westlandse ondernemer over huisvesting 'ongewenst'

"Ik zou het een gevaarlijke ontwikkeling vinden wanneer ik als wethouder zou moeten aangeven welk bedrijf wel en welk bedrijf niet in Westland gevestigd zou mogen worden." Dat stelt Westlands wethouder Peter Valstar van de VVD in een verhaal van Binnenlands Bestuur over de aanpak van arbeidsmigratie in de regio.

Buurgemeenten klagen over overlast, Westland zit 'vol' en dus stellen wethouders uit Rotterdam en Den Haag voor om harde eisen te gaan stellen aan ondernemers in Westland met groeiplannen. Daarbij wijzen zij op de Effectrapportage Nieuwe Bedrijvigheid. Daarin moeten ondernemers aangeven hoeveel werknemers ze in hun bedrijf verwachten en waar die vooral zullen gaan wonen.

Valstar vindt gesprekken met ondernemers voeren over hoe ze tegen arbeidsmigratie en huisvesting aankijken prima, maar is niet bereid harde eisen te stellen, laat staan bedrijven te gaan weigeren.

Bron: Binnenlands Bestuur

Publicatiedatum: