Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Bakker, Bakker AGF:

"Goede vraag en behoorlijke prijzen voor rode en witte kool"

Tholen - De vraag naar vollegrondsgroenten loopt volgens Jan Bakker van Bakker AGF uit Bovenkarspel momenteel niet onaardig. "De nattigheid in het voorjaar heeft toch zijn sporen nagelaten. Dit resulteert in vraag van vele kanten. Zo zijn de koolprijzen heel behoorlijk. Voor witte kool moeten we rond de 40 cent betalen bij de boer, voor rode kool zelfs 60 cent."

De vollegrondsproducten vormen nog altijd de hoofdmoot van de Noord-Hollandse groothandel, die haar klandizie vooral heeft binnen de Duitse en Nederlandse groothandel. "We verkopen veel op de Duitse groothandelsmarkten en de bedrijven daaromheen. We hebben een eigen wagenpark en zijn met ons eigen materiaal overal snel aanwezig."


Jan en Rick Bakker

"Ook in bloemkool en broccoli waren er de nodige tekorten. Tegelijkertijd zijn de prijzen van peen, bieten en uien behoorlijk gezakt, daar komen toch voldoende kilo's van", vervolgt Jan, die inmiddels al zo'n zestig jaar actief is in de groentehandel. Hoewel in Nederland de meeste regio's nog vakantie hebben, zijn volgens de handelaar de meeste vakanties in Duitsland alweer over. "Het voorjaar is goed verlopen, maar hoe de oogst en markt er voor dit seizoen uit gaan zien, weet nog geen mens."

Ook in de kasgroenten is Bakker de laatste jaren steeds actiever. "Met paprika's als hardloper, zowel voor de klasse I als de klasse II richting de snijderijen, die worden goed opgenomen. Paprika's hebben wel lange tijd op lage prijzen gezeten, maar zijn inmiddels weer opgelopen naar een niveau rond de 1,20-1,30 euro. Ook tomaten zaten lang op een laag prijsniveau. De komkommers zijn daarentegen nu weer hartstikke duur."

"Ook de fruitverkoop is de laatste weken aardig goed doorgelopen. Al lieten de peren het de laatste anderhalve maand van het seizoen een beetje hangen. Inmiddels zijn we weer gestart met de Triomphe en ook zitten we volop in de zomerappelen. De appelverkoop is eigenlijk wel redelijk op niveau gebleven. Je hebt nu wel de situatie dat landen als Polen en Duitsland eigen oogst hebben, dus dan duurt het weer even voor je aan de beurt bent."

Bakker gelooft ook niet dat de klandizie op de Duitse groothandelsmarkten af zal nemen. "De grote stromen gaan richting de supermarkten, maar daaromheen gebeurt er nog volop handel. Met name naar de etnische doelgroep gaat nog veel vrije handel. Maar elke dag in de AGF is het weer anders en je moet gewoon alle dagen goed je best doen!"

Voor meer informatie:
Bakker AGF
De Tocht 7
1611 HT Bovenkarspel
Tel: 0228-515739
[email protected]