Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peren van goede kwaliteit"

Door extreem weer minder appelen en peren

"Normaal haal ik hier 1,5 miljoen kilo appelen en peren binnen, maar dit jaar kom ik, denk ik, niet verder dan 1,3 miljoen kilo. We hebben een lastig groeiseizoen gehad. Het was veel te nat. De maat van de vruchten is dan kleiner en dat heeft veel invloed op de kilo's die we binnen halen", zo vertelt teler Marc André de la Porte tegen NOS. De nieuwssite ziet dat het extreme weer een steeds groter probleem wordt voor Nederlandse appelen en peren.

Ook in België zijn er minder peren beschikbaar door de weersomstandigheden, zo meldt VRT. Maandag 19 augustus was de officiële start van de pluk door federaal minister van Landbouw David Clarinval. Toch is men tevreden over de kwaliteit. "Voor mij ziet de oogst van de Conference er goed uit. Maar ik heb ook 4 hectare Durondeau die leeg staat, door vorst en hagel", vertelt teler Mark Nickmans.

Publicatiedatum: