Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Israëls dadeloogst veelbelovend"

De dadeloogst in Israël is 10 dagen eerder begonnen dan vorig jaar, met Bhari dadels als eerste variëteit die momenteel wordt geplukt. Gal Twig, van de Israël Dadel Board: "Ons dadelseizoen is begonnen met de kleine gele Bhari dadel, die in het noorden van het land het einde van de oogst bereikt. We zijn heel langzaam begonnen met de Medjool dadels. Dit seizoen is iets eerder begonnen dan normaal, ongeveer 10 dagen eerder. Over drie weken beginnen we met het grootste deel van het Medjool oogstseizoen."

Hij zegt dat ze vroege tekenen zien van een goede dadeloogst in heel Israël, met de gewilde Medjool dadels als het belangrijkste fruit waar de markten op wachten. "We zien dat de kwaliteit erg goed is dit jaar. De grootte is gemiddeld, maar zoals we nu zo vroeg in het seizoen zien, zal het goed zijn. De hoeveelheid zal vergelijkbaar zijn met vorig seizoen, met ongeveer 55.000 ton die geoogst zal worden. Ongeveer 40.000 ton zal worden geëxporteerd."

De wereldmarkt is leeg met een grote vraag naar dadels, zegt Twig. "Aangezien we nu aan het seizoen beginnen, is de vraag erg goed. De lokale markt heeft alleen dadels die we hebben bewaard voor de retailers. De markt is leeg, iedereen is op zoek naar dadels. De markten wachten op het nieuwe dadelseizoen uit Israël. De buitenlandse markt is een beetje dorstig, wij gaan de beste kwaliteit brengen," zegt Twig.

De dadelsector in Israël exporteert fruit naar 60 landen wereldwijd. Azië is een belangrijke regio, met China en India als opvallende markten, terwijl Europa een belangrijke afzetmarkt blijft. "China is recent weer als markt geopend, maar het zal tijd kosten om daar te groeien. We beginnen bescheiden en het zal enkele jaren duren om voldoende interesse te wekken en de markt in China uit te breiden. In India zijn we enkele jaren geleden gestart met marktonderzoek, dat we nu zullen actualiseren om onze activiteiten daar verder uit te breiden. Europa blijft echter onze grootste markt, en we blijven daar investeren," legt Twig uit.

De afgelopen jaren heeft de Braziliaanse markt ook een voorliefde ontwikkeld voor Medjool dadels uit Israël. "We exporteren ongeveer 2.000 ton dadels naar Brazilië. Het is een goede markt waar mensen de dadelproducten beginnen te leren kennen."

Twig besluit met te zeggen dat ze de komende maanden erg druk zullen zijn met het oogsten en exporteren van dadels uit Israël, met de Medjool dadels als kroonjuweel. "Het worden een paar hele drukke maanden. In februari weten we wat er nog over is, maar het zou goed moeten zijn voor de komende vier maanden."

Voor meer informatie:
Gal Twig
Israel Dates Board
Tel: +972524312978
[email protected]
www.g-twig.com

Publicatiedatum: