Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking luchthaven Kenia uitgesteld

Een geplande staking op Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) in Kenia door de Kenya Aviation Workers Union is twee weken uitgesteld om verdere dialoog mogelijk te maken. Bij de staking, die aanvankelijk op 19 augustus zou beginnen, zijn ongeveer 10.000 vakbondsleden betrokken die een voorgestelde investeringsovereenkomst tussen de Keniaanse regering en de Indiase Adani Group aanvechten. De overeenkomst is bedoeld om de faciliteiten van JKIA te verbeteren en te beheren. "Na overleg hebben we besloten om onze staking twee weken uit te stellen om de dialoog een kans te geven", aldus Moss Ndiema, secretaris-generaal van de vakbond. Dinsdag staat een vergadering met het transportministerie gepland.

De vakbond heeft haar bezorgdheid geuit over de deal en ziet het als een verkapte privatisering van de luchthaven. De staking staat nu gepland voor 2 september, in afwachting van de uitkomst van de besprekingen. Volgens de Kenya Airport Authority (KAA) omvat de overeenkomst met Adani een investering van 1,85 miljard dollar om de luchthaven uit te breiden, waaronder de aanleg van een tweede start- en landingsbaan en de modernisering van de passagiersterminal. Deze stap wordt door de Keniaanse regering verdedigd als een cruciale stap in de modernisering van JKIA, dat te kampen heeft met operationele problemen zoals stroomuitval en lekkages.

De KAA heeft benadrukt dat de deal uitgebreid zal worden herzien. JKIA is een belangrijk knooppunt in Afrika, met 8,8 miljoen passagiers en 380.000 ton vracht in het boekjaar 2022/23 en een bijdrage van meer dan vijf procent aan het BBP van Kenia.

Bron: africaninsider.com

Publicatiedatum: