Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veelbelovend seizoen voor hartvormige Lovita pruim

Aan de vooravond van dit vijfde Lovita® seizoen kondigt de club een oogst aan van 800 ton hartvormige pruimen met rood vruchtvlees in Frankrijk, met name in de regio's Occitanie en Provence. Vanaf 2 september zullen de pruimen in de schappen liggen.

Hoewel het aangekondigde tonnage minder is dan vorig jaar, is de kans groot dat Lovita pruimen het goed zullen doen op de markt. "Vorig seizoen was een bijzonder productief jaar. We haalden 1.000 ton in Frankrijk, maar de maten waren kleiner. Deze keer hebben we zeker lagere volumes vanwege een nat voorjaar, maar de kwaliteit is er en de maatsortering is veel beter. We hebben er dus alle vertrouwen in dat de pruimen van dit jaar populairder zullen zijn en betere prijzen zullen halen", vertelt Monika Kujundzic, communicatiemanager bij French Fruit Lovers.

Dit jaar komen ook enkele nieuwe boomgaarden voor het eerst in productie. "Dat is een van de voordelen van dit ras: je kunt snel in productie gaan. Sommige telers die twee jaar geleden geplant hebben, zullen dit jaar van hun eerste oogst genieten en ze hebben al een aantal bomen die goed gevuld zijn met fruit. Dus we hebben weer een grote stap voorwaarts gezet wat betreft volumes."

Een nieuwe partner voor Lovita pruimen in Frankrijk
Andere hoogtepunten dit seizoen op Europees niveau zijn een aanzienlijke Spaanse oogst van 300 ton – de eerste grote oogst voor Fruites Font in de provincie Lleida – en de komst van Coccolo, een nieuwe teler in Cavaillon, in de Provence. Coccolo is met bijna 370 hectare gespecialiseerd in de teelt van appelen, peren en abrikozen. Franck Coccolo, de manager, en zijn team plantten het ras in 2021. "Na een aantal proeven in onze boomgaarden zagen we het smaakpotentieel van Lovita. Bij Coccolo hebben we hoogwaardige opslag- en verpakkingseenheden en alle ervaring die nodig is om aan de veeleisende specificaties van Lovita te voldoen. We zijn erg trots om deel uit te maken van de Lovita-keten en we geloven sterk in het marktpotentieel ervan."

Lovita heeft nu vijf partners in Frankrijk (Apifood, Boyer SAS, Vergers Cancel, Coccolo en Le Vieux Pointet), één in Spanje (Fruites Font) en één in Portugal (E. Timóteo).



Evenementen en beurzen
Tegen deze achtergrond is het Lovita-team actief bezig met de voorbereiding van de terug-naar-school communicatie, met talrijke geplande evenementen, met name op lokaal niveau, maar ook op groothandelsmarkten en in supermarkten, evenals wedstrijden op sociale netwerken. Lovita blijft zich ook profileren bij restaurateurs en patissiers, die op zoek zijn naar uitzonderlijke producten voor hun creaties. Lovita zal aanwezig zijn op de Fruit Attraction van 8 tot 10 oktober in Madrid op stand 6C05B, paviljoen P06.

Lovita is een hartvormige pruim met rood vruchtvlees. De pruim is sappig en zeer zoet, met een Brixwaarde tussen 17 en 22. De smaak en esthetische kwaliteiten blijven behouden tijdens de opslagperiode van september tot en met december. Het is een variëteit die geselecteerd is door French Fruit Lovers, een Frans bedrijf dat fruitrassen in de markt zet en gevestigd is in Moissac. Het bedrijf is opgericht door de telers Sébastien Rispe en Benoît Escande, beide erfgenamen van verschillende generaties telers, en Sébastien Guy, die gespecialiseerd is in de commerciële ontwikkeling van fruitsoorten. Lovita werd veredeld door Ben Dor.

Voor meer informatie:
Monika Kujundzic
French Fruit Lovers
2788 route de la Mégère
82200 Moissac – Frankrijk
Tel: +33 (0)5 63 04 01 06
Mob: +33 (0) 6 62 02 77 15
[email protected]
www.lovita-plum.com

Publicatiedatum: