Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Start van een transparante markt en eerlijke prijs van aardappelen"

Lancering van Service2Potato platform

Aardappelen aanbieden, veilingen opzetten en bieden om de beste prijs te behalen. Service2Potato is een nieuw online platform voor de veiling van aardappelen, dat op de Aardappeldemodag op 21 augustus is gelanceerd. Het platform heeft het doel om de markt volledig transparant te maken. Door vraag en aanbod vrij spel te geven, ontstaat er een eerlijke prijs voor zowel kopers als verkopers.

Service2Potato is gebaseerd op het platform Service2Fruit, dat al tien jaar actief is in de appel- en perenmarkt onder leiding van Bart Leemans. Wie wil er niet een "fair deal"?

Op het Service2Potato-platform kunnen aardappelen worden aangeboden, wat snelle transacties mogelijk maakt. Het platform verbindt kopers en verkopers, waaronder bijvoorbeeld ook telers die partijen van collega-telers kopen om zelf op te slaan en zo in te spelen op marktkansen. Alle aankopen worden via het platform gedaan, waarbij de mogelijkheid voor een onafhankelijke kwaliteitskeuring (tarreerrapport) een cruciale rol speelt. Deze keuring zorgt voor grotere betrouwbaarheid. Een onafhankelijk keuringsrapport biedt duidelijkheid en betrouwbaarheid en voorkomt misverstanden voor zowel verkopers als kopers.

De structuur van Service2Fruit en Service2Potato is vergelijkbaar. Verkopers kunnen hun producten, inclusief certificeringen, aanbieden en kopers kunnen daarop bieden. Het platform stelt verkopers in staat een minimumprijs vast te stellen of een veiling te starten, waardoor zij de controle hebben over de uiteindelijke verkoopprijs.

Een van de grote voordelen van het platform is de transparantie. Leden krijgen toegang tot informatie over alle transacties, wat inzicht biedt in markttrends. Hoewel de transacties geanonimiseerd zijn, vergroot dit de transparantie rondom marktgegevens aanzienlijk. "Transparantie gaat koper en verkoper helpen." aldus Wim van de Ree (Algemeen Directeur Nedato) die het initiatief heeft genomen naar een digitaal platform en samen met Service2Trade betrokken is geweest in aanloop naar de lancering.

De simpele toegankelijkheid maakt het platform voor deelnemers zeer bruikbaar. Voor telers wordt het eenvoudig om toegang te krijgen tot de fysieke markt. Maar ook voor de handel en industrie biedt het platform nieuwe mogelijkheden. "Wij zijn ervan overtuigd denken dat het platform zich kan ontwikkelen tot een mooie aanvulling voor het vermarkten van vrije aardappelen. Met daarbij een goed inzicht over het actuele prijsniveau en de kwaliteit van de aangeboden partijen. Door het digitale platform krijgen alle deelnemers direct toegang tot de vrije markt met een veel groter bereik en transparantie dan in het verleden." Aldus Jan Kraak, die samen met zijn zoon Lars Kraak betrokken is bij het nieuwe platform Service2Potato.

De lancering van dit innovatieve platform is op de Aardappeldemodag op 21 augustus. Benieuwd naar het platform? Via de website www.service2potato.com is er nu de mogelijkheid om gratis te registreren, een veiling te starten, te bieden op aardappels en toegang te krijgen tot de actuele transacties via de Freshmonitor.

Voor meer informatie:
Service2Potato
De Ooyen 15 a
4191 PB Geldermalsen
+31 88 53 21 306
[email protected]
www.service2potato.com

Publicatiedatum: