Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse paprika's eerder in het seizoen dan normaal

Begin augustus vorig jaar werd de regio Souss Massa, het centrum van de primeurgroenten in Marokko, getroffen door een verrassende en ongekende hittegolf. De nasleep is bekend en markeerde het hele afgelopen seizoen: hele plantages verschroeid door de zon, een tekort aan zaden en een maand vertraging die aanzienlijke commerciële complicaties veroorzaakte.

Een jaar na deze klimaatproblemen met enorme gevolgen is Obeida Mansour, een teler van Kapi paprika in Marokko, opgelucht: "Gelukkig zijn de temperaturen tot nu toe normaal geweest en we hopen dat dat zo blijft. De levering van zaden is soepel verlopen en het volgende seizoen zal eerder beginnen dan normaal, rond november."

"Bij Universal Peppers hebben we ons areaal voor Kapi verdubbeld voor volgend seizoen, door 30 ha te planten. Ik weet niet of het areaal voor deze specifieke variëteit in de regio is toegenomen, maar wel voor paprika's in het algemeen. De vraag is er en onze paprika's zullen bestemd zijn voor Duitsland, Zwitserland en Oost-Europa," vervolgt de teler.

Naast het weer hebben de telers van primeurgroenten in de regio te kampen met plagen en ziekten. Mansour zegt: "Het is net zo'n probleem als het weer. Iedereen probeert over te schakelen op nieuwe variëteiten. Op ons niveau bij Universal Peppers hebben we vorig seizoen overtuigende proeven gedaan en we zijn nu commercieel overgeschakeld op een nieuwe variëteit van Nederlandse origine Kapi."

Voor meer informatie:
Obeida Mansour
Universal Peppers
Tel: +212663612461
[email protected]

Publicatiedatum: