Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walmart verkoopt belang in JD.com en focust zich op eigen Chinese activiteiten

Zon stimuleert bestedingen VK supermarkten, maar Asda worstelt
Warm weer en huishoudelijke aankopen in de aanloop naar de zomervakantie versnelden de omzetgroei bij Britse supermarkten in augustus, hoewel nummer 3 Asda het moeilijk bleef hebben, zo blijkt uit gegevens uit de sector. Marktonderzoeker NIQ ondervond dat de omzet van de Britse supermarkten met 5,5% j-o-j steeg in de vier weken tot 10 augustus, tegenover een groei van 3,6% in het rapport van vorige maand.
Bron: esmmagazine.com

Nieuwe en gerenoveerde winkels versterken het retailnetwerk van Despar Italia
Een nieuwe Eurospar supermarkt van 1.485 m² in San Giorgio di Piano opende zijn deuren voor klanten. Despar supermarkten in Altino, Sellia Marina, Frosinone, Pulsano en Leverano bieden klanten een verrijkt boodschappenaanbod, met een focus op Despar huismerkproducten, lokaal ingekochte producten en AGF, in een gastvrije winkelsfeer. Een nieuwe Interspar hypermarkt in Catanzaro Lido biedt een uitgebreide selectie producten op verschillende afdelingen en een geheel nieuwe winkelervaring voor klanten. De gerenoveerde Interspar hypermarkt in Lavello heropende haar deuren, met renovaties zoals LED-verlichting en duurzame koelsystemen, naast een verbeterd productaanbod. Op Sicilië voegde het Despar-consortium een nieuwe supermarkt toe in Lentini. Op Sardinië werden nog twee winkels geopend: een Despar Express in Alghero en een Despar Supermarkt in Siniscola.
Bron: spar-international.com

Ierland: Musgrave benoemt nieuwe algemeen directeur van SuperValu en Centra
Musgrave Group heeft de benoeming aangekondigd van Luke Hanlon als Managing Director van zijn SuperValu- en Centra-ketens. Hanlon geeft sinds maart van dit jaar op interim-basis leiding aan de twee supermarktketens. Hij zal deze functie nu definitief overnemen vanuit zijn rol als Chief Supply Chain Officer.
Bron: kamcity.com

Waitrose kondigt plannen aan voor 100 nieuwe winkels in het VK
Waitrose heeft plannen onthuld om de komende vijf jaar 100 gemakswinkels te openen in het hele VK, als onderdeel van een investering van 1 miljard pond in haar supermarktketen. De eerste nieuwe Waitrose-winkel die in zes jaar wordt geopend, is gepland in Hampton Hill, Londen, later dit jaar, gevolgd door meer winkels in de hoofdstad en in het hele land.
Bron: walesonline.co.uk

Duitsland: Metro verlengt samenwerking met het Gourmet Festival
"Het Gourmet Festival is een prachtig evenement voor de stad, voor alle bezoekers en biedt een perfect podium voor restaurateurs. Diversiteit, gastvrijheid en culinaire hoogtepunten komen hier op een ideale manier samen. We zijn verheugd om onze samenwerking voort te zetten om Düsseldorf als gastronomische hotspot verder te versterken en de aantrekkingskracht van de stad zowel nationaal als internationaal te bevorderen," zegt Steffen Greubel, CEO van Metro.
Bron: newsroom.metroag.de

Walmart verkoopt belang van $3,74 miljard in JD.com om zich te richten op eigen activiteiten in China
Walmart, de grootste aandeelhouder van het Chinese e-commercebedrijf JD.com, heeft volgens geïnformeerde bronnen, zijn volledige belang verkocht en stapt daarmee uit een acht jaar durende investering om zich te richten op zijn eigen activiteiten in China. Een plaatsing van de Walmart aandelen was volledig onderschreven, zei de persoon, en aan de bovenkant van de aangeboden range zou het $3,74 miljard waard zijn.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum: