Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Canicattì druiven in Italië, maar kwaliteit is uitstekend

Op 21 augustus gaat op Sicilië het seizoen van de Canicattì druiven met beschermde geografische aanduiding officieel van start. De eerste tros druiven wordt geplukt in Palma di Montechiaro, een van de 25 gemeenten die binnen het BGA-gebied vallen, waarvan 14 in de provincie Agrigento en 11 in de provincie Caltanissetta. De start van het seizoen wordt opgeluisterd met een openingsceremonie.

Marsello Lo Sardo

"De eerste trossen worden steevast rond Agrigento geplukt, waar de druiven iets eerder rijpen dan in het achterland", zegt Marsello Lo Sardo, voorzitter van het consortium. "Het seizoen eindigt doorgaans in december in het dorp Canicattì zelf, dat op ongeveer 450 meter boven zeeniveau ligt. Maar dit jaar wordt het seizoenseinde al in november verwacht wegens de ongunstige weersomstandigheden tijdens de teelt en de oogst. De aanhoudende hitte met temperaturen die constant boven de 35°C lagen, heeft namelijk geleid tot 30% minder druiven dan het productiepotentieel en 10% minder dan vorig jaar."

De Canicattì druiven met beschermde geografische aanduiding zijn uitsluitend van het Italia ras

"En toch is de kwaliteit op zijn best", vervolgt Lo Sardo. "De druiven halen een Brixwaarde tussen 21 en 22 graden. Door de uitstekende smaak verwachten we dat de afzet vlot gaat lopen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de telersprijzen vrij hoog liggen. Een aantal grote supermarktketens is immers al enige tijd vragende partij, wat ons heel optimistisch stemt voor het komende seizoen."

Ministeriële erkenning voor de Canicattì druiven
"De recente grote interesse vanuit Italië en Europa voor ons product komt deels voort uit het feit dat ons consortium op 27 juli een erkenning heeft gekregen van het Italiaanse ministerie van Landbouw en Voedselzekerheid. Het is nog maar eens een bevestiging van de hoge kwaliteit van onze druiven."

Voor meer informatie:
Marsello Lo Sardo
Consorzio per la Tutela e la Promozione dell'uva da tavola di Canicattà IGP
92024 Canicattì (AG) – Italië
Tel: +39 338290 2558
[email protected]

Publicatiedatum: