Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Gala's geveild in Zuid-Tirol

"Het weer is dit jaar gunstig geweest voor de appelteelt in Zuid-Tirol. We hebben geen grote hagelbuien gehad in de provincie Bolzano. Dit is ook de reden waarom de kwaliteit van de Royal Gala's, een zomerappel waarvan de oogst een paar dagen geleden is begonnen, optimaal is", zegt Markus Tscholl, coördinator van het Italiaanse Asta Frutta Alto Adige.

"Maar de prijzen voldoen niet aan de verwachtingen tijdens deze eerste dagen van de veiling", voegt hij eraan toe. "Dat komt misschien omdat er nog te veel voorraad van vorig jaar aanwezig is."

Aan de andere kant lijkt de kwaliteit erg goed. "We zijn zeker tevreden met de kwaliteit. De opbrengst is hoog, in lijn met een normaal jaar. En de regen van de afgelopen dagen en de dalende temperaturen hebben ons ook geholpen. De oogst is net begonnen en zal nog een paar weken doorgaan. Daarna is het de beurt aan de Delicious appelen."

De klanten zijn tevreden over de kleur en de maatvoering van de Gala's. "We zien een goede interesse bij onze kopers", aldus Tscholl. "We hopen nu op een lichte prijsstijging in de komende onderhandelingen."

Asta Frutta Alto Adige heeft 550 geregistreerde kopers. Maar liefst 760 telers leveren appelen aan de vereniging, die werd opgericht in 1960. Het totale areaal van alle telers samen bedraagt ruim 900 hectare, waarop jaarlijks ongeveer 45.000 ton appelen worden geoogst.

Voor meer informatie:
Asta Frutta Alto Adige
Vilpiano (BZ) – Italië
Tel: +39 (0)471 676511
[email protected]
www.astafrutta.it

Publicatiedatum: