Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
García Ballester

"Goede verwachtingen seizoensstart Spaans citrus door kort Zuid-Afrikaans seizoen"

De beschikbaarheid en de kwaliteit van citrus van het zuidelijk halfrond is dit jaar door ongunstige weersomstandigheden niet optimaal geweest. Mede daarom wordt een goede start verwacht voor het eerste deel van het Spaanse mandarijnen- en sinaasappelseizoen.

"De verwachting is dat het Zuid-Afrika-seizoen korter zal zijn dan normaal vanwege vorstschade, hagelstormen en problemen in sommige havens vanwege de preventiemaatregelen inzake Citrus Black Spot", stelt Jorge García Monfort, sales manager bij het Spaanse García Ballester.

"De beperktere beschikbaarheid van Zuid-Afrikaans fruit in Europa doet vermoeden dat de markt voor de herfstrassen zeer levendig zal zijn. Ten minste tot eind november zouden we mooie resultaten moeten kunnen boeken", aldus Jorge García.

"Vanaf december komen er dan grote hoeveelheden Clemenules op de markt, het meest geteelde ras in Spanje. Als de weersomstandigheden tot dan meezitten en er dus geen uitval meer is, verwachten we dat de markt opnieuw wat vast zal komen te zitten", voegt hij eraan toe.

"Wat sinaasappelen betreft, er zal hoogstwaarschijnlijk een gat komen in de aanvoer totdat de eerste Spaanse Navelina's hun intrede doen. Daar wordt veel interesse en dus hoge prijzen voor verwacht", legt Jorge García uit.

Op dit moment wordt de clementine-oogst in Spanje volgens de teler en exporteur op hetzelfde niveau als vorig jaar geraamd. "In de provincie Castellón, waar de meeste clementines in Spanje worden geteeld, verwachten we iets hogere volumes in vergelijking met vorig seizoen, ondanks het feit dat er nog steeds boomgaarden worden verlaten vanwege een gebrek aan opvolging of winstgevendheid. In Tarragona worden er minder clementines verwacht, in Valencia zal de oogst vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar, of misschien iets kleiner."

Voor meer informatie:
Jorge García Monfort
García Ballester
C/ Partida Vintems s/n
12530 Burriana (Castellón) – Spanje
Tel: +34 964 571 025
[email protected]
www.garciaballester.es

Publicatiedatum: