Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Willems, ZON

“Onverwachte dip in klokprijzen rode paprika's"

Tholen - Hoewel de paprikamarkt de afgelopen weken naar tevredenheid verliep, lieten de klokprijzen van met name de rode paprika's vandaag een flinke daling zien. "Dat kwam vrij onverwachts, want de producties zijn niet eens heel groot, maar de prijzen van de rode paprika's vielen terug naar een niveau rond de 75 eurocent, dus daar kwam opeens aardig de klad in", constateert Manager Sales Wouter Willems van ZON.

"Ook de prijs van de gele paprika's viel wat lager uit, al zit die met een niveau rond de 1,50 euro nog wat steviger in het zadel. De prijzen van de oranje en groene paprika's liggen momenteel met respectievelijk 1,80 en 1,70 euro op het hoogste niveau", aldus Wouter. "Maar over het geheel van de zomerperiode zijn we niet ontevreden. Na een productiepiek waarin de prijzen ver terugvielen, is de afzet de laatste weken zeker niet verkeerd verlopen."

De Manager Sales is ook optimistisch gestemd over het vervolg. "Er staan de komende weken behoorlijk wat acties gepland met grote ketens in onder meer Duitsland. Als straks iedereen weer terug is van vakantie en de producties geen extreme pieken vertonen, verwacht ik dat de markt aardig in balans zal zijn. Het duurt nog wel een paar weken voordat Spanje en andere zuidelijke landen in productie komen." Kwalitatief is het beeld volgens Wouter landelijk niet verkeerd. "Hier en daar is er sprake van luisdruk, maar dat is niet anders dan andere jaren, al wordt de teelt door het krimpende middelenbeleid wel steeds uitdagender."

"Als ZON hebben we vier kleuren paprika's te koop, zowel in de programma's als voor de klok. Zeker voor de klok kunnen we nog best wat volume erbij gebruiken. Ook dat is een uitdaging, omdat de koek aardig is verdeeld", vervolgt Wouter. "Verder zien we dat de afzet van zoetpuntpaprika's de laatste jaren echt een vlucht neemt in Europa. Ik geloof niet dat dit ten koste zal gaan van de blokpaprika's, maar je ziet wel telers meer op deze teelt inzetten."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel.: +31 (0)77 3239999
[email protected]
www.royalzon.com