Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lou Dekker, Dekker & Zn.

"Een succesvol zomerseizoen voor AGF in Zeeland”

Tholen - Ondanks de wisselvallige weersomstandigheden en de uitdagingen die de zomer met zich meebracht, verloopt het seizoen voor Dekker & Zn. gewoon goed. Mede dankzij de komst van toeristen neemt de vraag naar versproducten zomers altijd flink toe. "Zodra het lekker weer wordt, merk je gelijk dat het een stuk drukker is," zegt Lou Dekker. Vooral zachtfruit, perziken en nectarines lopen momenteel erg goed en producten zoals meloenen, waarvan de beschikbaarheid wat lastiger is, vinden ondanks de hogere prijzen nog steeds hun weg naar de consument.

Opvallende presentatie van Dekker & Zn. die hun herkenbaarheid heeft vergroot door met bedrukte tenten, boodschappentasjes en een kreet die gaandeweg de jaren is blijven hangen en nu hun slogan is: 'Fruit van Dekker, gezond en lekker'

Lou heeft in de afgelopen jaren strategische keuzes gemaakt die hebben bijgedragen aan het huidige succes. Zo heeft hij ervoor gekozen om zijn focus te verleggen van de online kleinhandel naar de markthandel en groothandel. "Bestellingen via de webshop vroegen veel te veel van mijn tijd," vertelt hij. Door zich te concentreren op de markten en groothandel, kan hij zich richten op het leveren van volumes en snelheid.

Dekker & Zn. is actief op verschillende markten in Zeeland waar ze ook een selfservice concept introduceerden. Op woensdag is hij te vinden in Renesse, op donderdag in Middelburg en ook op zaterdag in Middelburg. Deze markten vormen naast de groothandel ZLND Fresh Groothandel de kern van zijn activiteiten.

Zijn strategische keuzes, gecombineerd met een sterke familieband die altijd bij onverwachte drukte bij kunnen springen, zorgt ervoor dat hij naar tevredenheid terugkijkt op het zomerseizoen. "Tot op heden mag ik zeker niet mopperen. Ik hoop op een mooie nazomer, wat de verkoop meestal ten goede komt."

PZC schreef onlangs een uitgebreid portret van Lou Dekker. Als derde generatie runt hij samen met zijn vader de groente- en fruithandel Dekker & Zn. op de weekmarkt in Middelburg, een familiebedrijf dat bijna 60 jaar geleden door zijn opa werd opgericht. Daarnaast heeft Lou in 2020 een groothandel opgezet, waardoor het bedrijf nu minder markten doet dan vroeger.

Markthandel is iets wat Lou de komende jaren graag wil blijven doen. "Het geeft mij persoonlijk een kick als we zo veel mogelijk verkopen doordat we de producten op een fraaie wijze presenteren. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan. Als je je spullen netjes presenteert, ben je al een heel eind op de goede weg. Daarnaast proberen we onze producten altijd voor een nette prijs op de markt te zetten. Ik ben er heel alert op dat we onze prijzen scherp houden. Vanuit de groothandel werken we dan ook niet met één, maar met meerdere aanbieders."

Voor meer informatie:
Lou (jr.) Dekker
Dekker & Zn. Groenten- en Fruithandel
[email protected]
www.dekkerenznagf.nl
FB Dekker


ZLND Fresh Groothandel in Groenten en Fruit
Kleverskerkseweg 12
4338 PM Middelburg
+31 (0)6 53180058
[email protected]