Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daniel Rohrseitz van Rohrseitz in Frankfurt:

"Toenemende vraag naar handgesneden fruit"

Het toenemende personeelstekort in de catering- en gemeenschappelijke cateringsector heeft geleid tot een grotere vraag naar (voor)gesneden groenten en fruit. Daniel Rohrseitz, eigenaar van het gelijknamige familiebedrijf in het Frischezentrum Frankfurt, wijst erop dat er ook veel vraag is naar voorgesneden fruitproducten en salades in de luchtvaartcateringsector. Zijn bedrijf levert al vele jaren aan luchtvaartcateraars op de luchthaven van Frankfurt.

Tot eind 2022 betrok Rohrseitz het merendeel van zijn gesneden producten van een regionale specialist. "Om verschillende redenen besloot dit bedrijf kort voor het einde van 2022 zijn activiteiten te stoppen. Dit leidde tot het idee om zelf de productie van gemaksfruit op te zetten en een eigen snijbedrijf te beginnen," vertelt de versleverancier. Na een opstartperiode van vier maanden werd de nieuwe productiefaciliteit in gebruik genomen op de locatie op de groothandelsmarkt van Frankfurt. Naast het aantrekken van gespecialiseerd personeel, heeft Rohrseitz ook een deel van de klanten van het voormalige conveniencebedrijf overgenomen.

Daniel Rohrseitz staat nu al twaalf jaar als eigenaar aan het roer van het familiebedrijf

Focus op fijne gesneden producten
Momenteel worden wekelijks in totaal drie luchtvaartcateraars bediend met handgesneden producten. De nieuwe branche heeft inmiddels ook de interesse gewekt van andere bestaande klanten van Rohrseitz, bijvoorbeeld in de catering- en gemeenschappelijke cateringsector. "Enerzijds zijn we natuurlijk blij met de positieve respons en de vele aanvragen. Aan de andere kant is het met de hand snijden van groenten en fruit natuurlijk erg arbeidsintensief en hebben we maar vier mensen in dienst. We merken in ieder geval dat de vraag naar vers gesneden groenten en fruit blijft stijgen, wat weer te maken heeft met het toenemende tekort aan arbeidskrachten in veel gebieden. Tegelijkertijd zijn er maar een paar specialisten die zich specifiek richten op de meer veeleisende klanten, die bijvoorbeeld fruitblokjes met een diameter van 1,5 tot 2 cm kunnen produceren. Wat ons ook onderscheidt, is de service die we bieden. Dit betekent dat de goederen dagelijks 's nachts worden geproduceerd en dezelfde dag nog worden geleverd."

De absolute bestseller in het assortiment is de droge fruitsalade zonder water en individuele fruitproducten zoals gesneden ananas of Cantaloupe meloenen. Maar ook groenteproducten zoals wortel- en courgettespaghetti en gehalveerde cherrytomaatjes zijn in het assortiment te vinden. Rohrseitz: "Behalve de klassiekers hebben we in principe geen vast programma. Dat betekent dat we voor alles openstaan en iedereen alles bij ons kan bestellen."


Voorbeelden van het gesneden assortiment van Rohrseitz

Continuïteit in de inkoop van goederen
Als onderdeel van de nieuwe bedrijfsindeling is ook het leveranciersnetwerk uitgebreid. "We importeren overzees fruit nu rechtstreeks via een Nederlandse partner, zodat we onze klanten ook een zekere productzekerheid en continuïteit kunnen garanderen. Ook de locatie op de groothandelsmarkt in Frankfurt, dat in 2004 werd gebouwd, moet hier worden genoemd. We hebben ongeveer 20-25 leveranciers ter plaatse, van wie we flexibel en afhankelijk van de vraag inkopen. Dit is ook een groot voordeel in het geval van klachten of nabestellingen," zegt Rohrseitz, wiens locatie is uitgerust met moderne hellingen voor het laden en lossen van vrachtwagens. Ondanks het brede leveranciersbestand zijn hiaten in de aanvoer en tekorten in de praktijk onvermijdelijk. "Minigroenten uit Zuid-Afrika zijn momenteel moeilijk verkrijgbaar door de zware vorstschade. Als gevolg daarvan hebben we sommige klanten gele courgettes moeten aanbieden in plaats van gele minipatissons, maar dit werd goed geaccepteerd. Wat dat betreft zijn er geen gaten in ons assortiment die we niet kunnen opvullen met geschikte alternatieve producten."

Voor meer informatie:
Daniel Rohrseitz
Rohrseitz GmbH
Groothandelsmarkt Frankfurt
Tel: +49 69 447 902
[email protected]
www.Rohrseitz-Frankfurt.de

Publicatiedatum: