Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe worden microgroenten geteeld?

Microgroenten worden steeds meer gebruikt. Het zijn kleine plantjes bomvol smaak die in een kas geteeld worden en door chef-koks in zowel binnen- als buitenland gebruikt worden. In een aflevering van Het Klokhuis is te zien hoe deze microgroenten bij Koppert geteeld worden. De planten worden op een soort van papier-maché geteeld. In de moderne kas is te zien dat de microgroenten onder paars licht opgroeien. Het paarse licht is een mengeling van blauw en rood licht. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de microgroenten klein willen blijven en het rode licht zorgt ervoor dat het plantje wil gaan groeien. Zo krijgt het plantje een mooie smaak.

Microgroenten zijn er in allerlei smaken. Van radijs tot knoflook. Chef-koks maken er soep en andere lekkere gerechten van. Nadat de zaadjes gezaaid zijn groeien ze op onder een doek. Nadat er blaadjes aan de plantjes komen gaat het doek eraf en groeien de plantjes met behulp van zonlicht.

Bekijk hier de aflevering van Het Klokhuis.

Publicatiedatum: