Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verbruggen Palletizing en Nieuwkerk Aardappelhandel organiseren eigen demodag

"De combinatie met de Aardappeldemodag bleek echt aan te slaan"

Tholen - Woensdag 21 augustus vond op het bedrijf van Nieuwkerk Aardappelhandel haar eigen Aardappel Demodag plaats. Op het evenement georganiseerd in combinatie met Verbruggen Palletizing stonden onder meer de AGV herftrucks van KV Techniek, Rogo Machines met de Cropvision optisch sorteerder, Broson met transportbanden, Sarco Packaging met de Manter weger en RB Techniek met kisten kantelbunker.

Een gewaagde stap om het op dezelfde dag te organiseren als de Aardappeldemodag in Westmaas, zou je zeggen. Niets bleek echter minder waar. "Het was echt een bewuste keuze om aansluitend vanaf 17.00 uur een eigen evenement ter aanvulling te organiseren. Zo vaak heb je de gehele aardappelhandel niet gezamenlijk in de buurt, dus bedachten we dat ze erna mooi nog even hier langs konden komen en dat is toch zeer geslaagd", zo vertellen Rutger Verbruggen van Verbruggen Palletizing en Ab Nieuwkerk van Nieuwkerk Aardappelhandel.

Bekijk hier voor de fotoreportage

"Het idee ontstond eigenlijk toen we recent onze nieuwe palletizer, de VPM-14, bij Ab hadden geplaatst", zo steekt Rutger van wal. "Hij wilde deze graag laten zien op de Aardappeldemodag. Alleen is het natuurlijk geen machine die je zomaar even meeneemt. Toen kwam het plan om mensen aansluitend op de Aardappeldemodag op zijn bedrijf uit te nodigen om de machine in actie te zien. Hij was daar eigenlijk gelijk zo enthousiast over dat we besloten ermee aan de slag te gaan."

"We hadden echter meerdere investeringen gedaan", zo vult Ab aan. "Naast de machine van Verbruggen hadden we nog enkelen staan die we graag tentoon wilden stellen aan geïnteresseerd publiek. Ik had toen voorgesteld om meerdere mensen uit te nodigen hun machines te laten zien. Toen hebben we gelijk alle bovengenoemde leveranciers benaderd en daar sprong iedereen vrijwel gelijk op. Een vol huis, maar we hebben er uiteindelijk een leuke setting van gemaakt en we kunnen wel stellen dat het een geslaagd feestje was."

Als kinderen in de snoepwinkel
Rutger beaamt dit: "Het bleek een zeer goede combinatie met de Aardappeldemodag. Overdag was het overgrote deel in Westmaas, waarna ze richting de avond hier nog even langs konden komen. Dat bleek aan te slaan, want met een bezoekersaantal van tegen de 80 was de interesse boven onze verwachting. Het is niet elke dag dat je de gehele aardappelsector in de buurt hebt, dus zij konden er ook een mooi dagje van maken. We hadden bij Ab ook catering door ByFrankies geregeld, dus het publiek kwam niets tekort", lacht hij.

"Nee, het was zo'n 15 minuutjes rijden vanaf Westmaas, dus dat is ideaal. Het publiek varieerde van toeleveranciers, concullega's, transporteurs, maar ook exporteurs. Heel leuk om te zien en zo konden we alle facetten laten draaien", vertelt Ab. Rutger vult aan. "Vriend en vijand stond echt met open mond te kijken bij de machines. Als kinderen in de snoepwinkel."

Voor herhaling vatbaar
Beiden mannen zien dan ook wel degelijk dat het voor herhaling vatbaar is. "Maar niet ieder jaar, hoor", lacht Ab. "Het was voor mij een ideale gelegenheid om mijn bedrijf en de investeringen te laten zien. We horen vaak dat men even wil komen kijken en op deze manier konden we het mooi georganiseerd doen nu het seizoen nog niet losgebarsten is en we niet in volle productie zitten. Het vraagt echter de nodige voorbereidingen, dus wanneer we weer zoiets doen, zullen we moeten kijken, maar we houden het zeker in het hoofd."

"Wij hebben vorig jaar ook al een demodag uien gedaan", vertelt Rutger. "En dus dit jaar een demodag aardappelen. Die zijn beide zeer goed bevallen, dus misschien moeten we volgend jaar maar kijken naar een demodag wortelen. Alleen is dat lastig, omdat er niet echt een wortelevenement is in de Benelux, zoals deze Aardappeldemodag. Dan is het iets meer een uitdaging om iedereen bijeen te krijgen. Desalniettemin merken we dat het aanslaat. Een machine is niet een investering die je even in je winkelmandje gooit. Die wil je zien, voelen en ruiken. Dan zijn dit soort dagen ideaal, dus we zullen zeker kijken naar eventuele volgende edities."

Bekijk hier de fotoreportage

Foto's Daan Sturm

Voor meer informatie:
Rutger Verbruggen
Verbruggen Palletizing Solutions
+31 527 62 02 32
[email protected]
www.verbruggen-palletizing.com

Ab Nieuwkerk
Nieuwkerk Aardappelhandel

Appelaarsedijk 10
4793 RJ Fijnaart
+31 (0)168 462665
[email protected]
www.nieuwkerk.nl

Rogo Machines
0187 – 48 23 19
[email protected]
www.rogo.nu

Broson Bulk Handling Solutions
+31 165 530600
[email protected]
www.broson.nl

Sarco Packaging
+31 (0) 418 - 562 553
[email protected]
www.sarcopackaging.com

RB Techniek
+31 6 28411502
[email protected]

KV Techniek
+31 (0)113 405 070
[email protected]
www.kv-techniek.nl