Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoofdprijs Takii Tourploeg in goede handen bij wielerfanaat Alex Gresnigt (Seasun)

Tholen - Dat de kenners uiteindelijk komen bovendrijven toonde Alex Gresnigt van tomaten- en paprikakwekerij Seasun uit Kapelle in het Takii Tourploegspel. De verantwoordelijke voor teelt en biologie bij het Zeeuwse teeltbedrijf bleef in het tourspel niet alleen de ruim 400 andere deelnemers van het Takii-tourploegspel op AGF.nl, Groentennieuws.nl en BPnieuws.nl voor, maar werd ook tweede van alle 21.206 deelnemers die twaalf renners selecteerden op Tourploeg.nl.


Alex Gresnigt (Seasun) en Friederike van der Boon (Takii)

Vrijdag kreeg Alex uit handen van Friederike van der Boon, Manager Marketing bij het van oorsprong Japanse groenten- en bloemenveredelingsbedrijf Takii, de prijzen uitgereikt. Naast een bollentrui en 125 euro won hij een fietsclinic voor vijf personen door het Universe Cycling Team. Alex mag voor de clinic met vijf deelnemers een dagdeel op bezoek bij het Universe Cycling Team. De onderwerpen die tijdens de clinic worden behandeld worden in overleg afgestemd. De prijs is aan Alex wel besteed. De teler fietst al sinds zijn tiende jaar en is al jaren aangesloten bij het team van ZRTC Theo Middelkamp, waar hij wekelijks zijn wedstrijden rijdt bij Amateurs A in Nederland of Belgiƫ. "Inclusief wedstrijden zit ik toch wel 300 kilometer per week op de fiets."

Vorig jaar vulde Alex voor het eerst de Takii Tourploeg in. "Maar toen had ik vrij snel wat namen aangevinkt, dit jaar heb ik er beter over nagedacht. Een collega en onze teeltvoorlichter deden ook mee. Zo stonden we op de buisrailwagen nog te discussiƫren welke renners we zouden selecteren", vertelt de teler. "Je hebt natuurlijk de bekende renners die iedereen op zijn lijstje heeft staan, maar je moet het van de renners hebben die in opkomst zijn. Met name sprintkanon Biniam Girmay en bollentrui-winnaar Richard Carapaz hebben me veel punten bezorgd."

Ook volgend jaar hoopt Alex weer mee te doen, maar al te hooggespannen verwachtingen wil hij temperen. "Vorig jaar had ik ook Carapaz in mijn team opgenomen, maar toen kwam hij in de openingsrit ten val en had ik er niks meer aan. Je moet dus een beetje geluk hebben, maar volgend jaar doe ik zeker weer mee!"

Klik hier voor de einduitslag van de Takii Tourploeg. De dagwinnaars en top-10 krijgen binnenkort hun prijzen opgestuurd.