Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meeste Aussies weten niets van groenten af

Uit een recent onderzoek onder meer dan 1.000 Australiërs bleek dat minder dan 25% een groente correct kon omschrijven, wat wijst op wijdverspreide verwarring. Veelvoorkomende misvattingen waren onder andere dat groenten geen zaden bevatten of dat ze alleen onder de grond groeien. Deze verwarring is zorgwekkend, aangezien slechts 5% van de Australiërs voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (zes porties voor mannen, vijf voor vrouwen). De overige 95% vervangt groenten vaak door bewerkte, suikerrijke en zoute voedingsmiddelen, wat leidt tot een tekort aan vezels en verhoogde gezondheidsrisico's. Deze voedingsuitdaging onderstreept de behoefte aan betere voedingseducatie en gezondere eetgewoonten in Australië.

Publicatiedatum: