Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl Nederland verlaagt prijzen vlees- en zuivelvervangers

Professioneel wielerevenement begint race vanuit Spaanse supermarkt
De achtste etappe van de Vuelta a Espana ging van start in Jerez de la Frontera, waar de renners zich voorbereidden op een 185,5 kilometer lange tocht naar Yunquera. Het waren echter de capriolen voorafgaand aan de race die de kijkers opvielen nadat renners in de rij stonden naast winkelgangen en kassa's om de race te beginnen vanuit een Carrefour-supermarkt.
Bron: metro.co.uk

EBRD steunt uitbreiding Roemeense retailketen La Cocos
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) steunt samen met private equity fondsmanagers CEECAT Capital en Morphosis Capital de uitbreiding van La Cocos, een retailer in voedingsmiddelen in Roemenië. De kapitaalinvestering van €10 mln van de EBRD, plus die van haar mede-investeerders, zal de uitbreiding van het winkelnetwerk van het bedrijf ondersteunen. De financiering is bedoeld om het concurrentievermogen van La Cocos te vergroten en haar positie in de lokale retailmarkt te versterken.
Bron: ebrd.com

Lidl verlaagt kosten van plantaardig voedsel en maakt gehakt gedeeltelijk plantaardig
Voedselbewustzijnsorganisatie ProVeg International heeft de aankondiging van Lidl in Nederland verwelkomd om de prijzen van plantaardige vlees- en zuivelvervangers permanent te verlagen, zodat ze gelijk of lager zijn dan hun dierlijke equivalenten. Lidl kondigde ook aan dat het de eerste supermarkt is die gedeeltelijk plantaardig gehakt introduceert, bestaande uit 60% rundergehakt en 40% erwteneiwit, om klanten te motiveren hun milieu-impact te verlagen. De helft van de Nederlanders eet wekelijks gehakt.
Bron: retailtimes.co.uk

VK: Sainsbury's lanceert agroforestry initiatief
Sainsbury's heeft de lancering aangekondigd van een nieuw agroforestry initiatief in samenwerking met de Woodland Trust, nu de twee organisaties 20 jaar samenwerking vieren. Het agroforestry initiatief heeft als doel Sainsbury's telers en telers te ondersteunen om nieuwe teeltmethoden mogelijk te maken en een positieve impact op het milieu te ondersteunen.
Bron: about.sainsburys.co.uk

Jaarstatistieken draagtassenheffing Noord-Ierland 2023/24 gepubliceerd
Het ministerie van Landbouw heeft de jaarstatistieken van de Noord-Ierse draagtassenheffing voor 2023/24 gepubliceerd.
Bron: daera-ni.gov.uk

Hoe producten krimpen
Hoewel het niet kunnen verhandelen van sommige groenten en fruit in de winkelvoorraad onvermijdelijk is, kan de potentieel grote klap voor het bedrijfsresultaat als gevolg van overmatige krimp enorm zijn. "De beste retailers hebben misschien een krimp van 3% tot 4%, terwijl veel onafhankelijke kleinere retailers een krimp hebben van 10% en meer in winkels met problemen", zegt Jonathan Raduns, chief executive officer van Merchandise Food Retail Consulting, een adviesbureau dat gespecialiseerd voedsel, onafhankelijke supermarkten en AGF retailers adviseert.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum: