Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: Prijzen witte kool dalen

In Oekraïne zijn de prijzen voor witte kool beginnen dalen. Volgens de dagelijkse monitoringgegevens van EastFruit is er een trend van prijsdaling in dit segment als gevolg van de lage vraag naar het product.

Telers schrijven dit zelf toe aan de weersomstandigheden die de kwaliteit van middelgrote kool aantasten. Als reactie hierop bieden ze kortingen aan kopers om de verkoop van producten van mindere kwaliteit te versnellen. Op dit moment zijn Oekraïense teeltbedrijven bereid om witte kool te leveren tegen prijzen variërend van 17 tot 24 UAH per kilogram (€ 0,36 tot € 0,52 per kg), wat gemiddeld 13% lager is dan aan het einde van de vorige werkweek.

Opgemerkt moet worden dat witte kool sinds half juli van dit jaar geleidelijk duurder is geworden op de binnenlandse markt in Oekraïne. Deze stijging hield verband met het ontoereikende aanbod van lokale telers, die de hete en droge weersomstandigheden aanvoerden die tot het einde van de tweede zomermaand in het grootste deel van Oekraïne heersten.

Ondanks de prijsverlagingen wordt witte kool in Oekraïne momenteel gemiddeld 3,8 keer duurder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: