Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika al 150 dagen zonder loadshedding

Tijdens een recente kabinetsvergadering werd bekendgemaakt dat Zuid-Afrika 148 dagen lang geen last heeft gehad van stroomuitval, wat een opmerkelijke ontwikkeling is in de energiesector van het land. In deze periode werd ook het gebruik van open-cyclus gasturbines (OCGT) verminderd, wat leidde tot een besparing van R10,21 miljard aan dieselkosten ten opzichte van het voorgaande jaar.

Minister Khumbudzo Ntshavheni benadrukte dat deze resultaten aantonen dat de regering zich ook buiten verkiezingscampagnes inzet om het probleem van loadshedding aan te pakken. De samenwerking tussen het National Energy Crisis Committee en Eskom heeft vruchten afgeworpen, met als doel een einde te maken aan de stroomafschakelingen.

Daarnaast steunde het kabinet het besluit van minister van Elektriciteit en Energie Kgosientsho Ramokgopa voor een uitgebreide openbare raadpleging over energiezaken, waarbij de rol van kernenergie in de Zuid-Afrikaanse energiemix als CO2-arme en betrouwbare elektriciteitsbron opnieuw werd bevestigd.

Bron: news24.com

Publicatiedatum: