Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessel Hagels draagt AGF-speciaalzaak over aan Teun Homan

Tholen - Het aantal groentewinkels is in de afgelopen 10 jaar sterk gedaald, maar in Rolde blijft er een winkelpunt behouden. Na 18 jaar een begrip te zijn geweest stoppen Wessel Hagels en zijn vrouw Sylvia met Uw Groenteman Wessel Hagels. Ze gingen hard op zoek naar een opvolger en zijn blij te melden dat ze met het volste vertrouwen het stokje over doen aan Teun Homan. Wessel en zijn vrouw hebben met veel toewijding hun winkel opgebouwd en kijken nu uit naar een welverdiend pensioen.

Wessel heeft de winkel in Rolde samen met zijn vrouw Sylvia in de afgelopen 18 jaar omgevormd tot een moderne AGF-speciaalzaak. Die lijkt in de verste verte niet meer op de groentewinkel van zijn ouders waar Wessel in opgroeide. Wessel en zijn vrouw hebben het werk altijd met veel plezier gedaan, maar de jaren zijn gaan tellen. "Ik word 64, en met het huurcontract dat voor nog eens vijf jaar verlengd moest worden kwam de vraag of we dat nog wilden", vertelt Wessel. Voor het dorp en de versstraat waar de groentewinkel zich bevindt, is het van groot belang dat de winkel als verkooppunt zou blijven bestaan. De zoektocht naar een opvolger begon in april vorig jaar. Gelukkig kwamen ze al snel uit bij een geïnteresseerde: Teun Homan, een 54-jarige stratenmaker die klaar was voor een carrièreswitch.

Teun Homan loopt momenteel stage in de winkel, samen met zijn dochter. Beiden worden ondersteund door Wessel en zijn groothandel, zodat de overgang soepel verloopt. De officiële overdracht vindt plaats aan het eind van de maand, waarna Teun en zijn dochter de winkel volledig zullen overnemen. Wessel woont in de buurt en heeft aan Teun laten weten dat hij altijd klaarstaat voor advies. "Als er iets is, kan hij me altijd bellen," zegt Wessel. Hoewel hij nog geen concrete plannen heeft voor de toekomst, is één ding zeker: zes dagen per week werken is voorbij.

Wessel kijkt met trots terug op wat hij heeft opgebouwd. "Van niks naar alles," zegt hij over de ontwikkeling van de winkel. De zaak staat bekend om de zelfgemaakte producten, zoals pizza's, maaltijden en smoothies, die gretig aftrek vinden bij de klanten. De winkel trekt een breed publiek, van jong tot oud, mede dankzij de inzet van Wessels dochter. Onder de klanten bevindt zich ook bekendheid Johan Derksen, die fan is van de producten.
De nieuwe eigenaar zal deze traditie voortzetten, met de steun van zowel Wessel als vaste leverancier Postuma AGF. "Het is fijn om te weten dat alles wat we hebben opgebouwd in goede handen is", besluit Wessel.

Voor meer informatie:
Wessel Hagels Uw Groenteman
Burgemeester Reijndersstraat 27
9451 BC Rolde
Tel: 0592 243636
[email protected]
www.wesselhagels.nl