Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nele Van Avermaet, VLAM:

"Asia Fruit Logistica is voor de deelnemers een hub naar potentiële Aziatische markten"

Tholen - Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 september vindt in Hong Kong weer de jaarlijkse Asia Fruit Logistica plaats. Ook voor de Belgische bedrijven zal er weer een afvaardiging aanwezig zijn bij het Aziatische broertje van de Fruit Logistica. Naast bedrijven als Tosca, DBS Agro en Stas Belgium, zal er ook weer een VLAM-paviljoen zijn, waar BelOrta, Belgian Fruit Valley, Devos Group, Fresh Fruit Service, Wouters Fruit en debutant Elite Foods op plaats zullen nemen. "Bovendien gaan de REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten mee als bezoekers. De beurs wordt door de bedrijven gezien als een hub naar de verschillende Aziatische markten, waardoor er elk jaar weer voldoende interesse is om mee te gaan", vertelt Nele Van Avermaet van VLAM.

Naast de Fruit Logistica en Fruit Attraction heeft de Asia Fruit Logistica inmiddels een vast plekje bemachtigd in de agenda van VLAM. "De populariteit van de beurzen in respectievelijk Berlijn en Madrid groeit ieder jaar, maar ook voor de beurs in Hong Kong blijft het deelnemersaantal zien we dat er aan interesse geen gebrek is", zo gaat Nele verder. "Voor bedrijven die potentie zien in de export naar de verschillende Aziatische markten is het een ideale manier om eenieder daar kennis te laten maken met je bedrijf en het product. Dit jaar gaat bijvoorbeeld Elite Foods voor het eerst mee. Het is leuk om weer een nieuwe naam erbij te hebben."

De Asia Fruit Logistica is dan ook niet enkel en alleen voor exporteurs die kijken naar de Chinese markt. "We hebben groenten- en fruitbedrijven mee die eigenlijk naar de ganse regio kijken. Zo zien we vaak dat er vanuit alle Aziatische windstreken publiek naar onze stand toe komt. Voor importeurs uit omringende landen is het natuurlijk ook een ideale mogelijkheid om te kijken naar interessante potentiele importproducten. Het voordeel hierbij is ook dat we in Hong Kong niet gelimiteerd zijn met het gamma dat we laten zien. Als België hebben we niet met alle producten toegang tot alle markten in de Azië, maar in Hong Kong mag alles naar binnen, waardoor we ons ganse assortiment kunnen laten zien."


De stand van VLAM op Asia Fruit Logistica 2023

De manier waarop het op de stand van het VLAM-paviljoen zal gebeuren is, net als vorig jaar, door middel van show cooking. "Hierbij gaat een chef aan de gang met de typische Belgische producten. Van peren tot aan vruchtgroenten en witloof. Het is een mooie manier om de bezoekers onze Belgische trots echt te laten ervaren. De afgelopen jaren hebben we hiermee zeker genoeg mensen nieuwsgierig kunnen maken, dus we verwachten ook dit jaar weer veel bekijks. Al met al kijken we er dus weer naar uit. De Asia Fruit Logistica blijkt een blijvertje, waar onze exporteurs graag aanwezig willen zijn, dus het is mooi dat we hierin kunnen blijven faciliteren."

Voor meer informatie:
Nele Van Avermaet
VLAM
+32 02 552 80 32
[email protected]
www.vlam.be