Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verpakkingskosten in Egypte zijn met 45% gestegen"

Egyptische exporteurs van groenten en fruit klagen over stijgende kosten dit seizoen, de verpakkingskosten in het bijzonder. Mohamed Ali, medeoprichter van verpakkingsfabrikant FreshDeal, legt de redenen voor deze stijging uit, evenals de verpakkingstrends in de Egyptische AGF-sector.

"Onlangs hebben veel exporteurs de druk van de verpakkingskosten gevoeld, omdat deze door de hele toeleveringsketen worden doorberekend. De stijging heeft te maken met de toename van de grondstofprijzen en van de productiekosten. Vergeleken met vorig jaar zijn de verpakkingskosten in Egypte met ongeveer 45% gestegen. Maar bij FreshDeal doen we ons best om de inflatie te bestrijden door onze toeleveringsketen te optimaliseren, de productie efficiënter te maken en kosteneffectieve verpakkingsopties te onderzoeken om de prijzen zo stabiel mogelijk te houden", zegt Ali.

Bovendien kiezen Egyptische exporteurs steeds vaker voor duurzame verpakkingsoplossingen. Een strategische keuze in de afgelopen jaren, volgens Ali. "Onze klanten hebben een groeiende voorkeur voor materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals FSC®-gecertificeerd papier en milieuvriendelijke inkten."

De fabrikant zegt zich te richten op de druivensector, die dit jaar een dynamische markt ervaart. "We zijn er trots op dat we een belangrijke speler zijn op het gebied van duurzame verpakkingen. We produceren meer dan vijf miljoen papieren zakken die speciaal zijn ontworpen voor Egyptische druivenexporteurs. Deze zakken, gemaakt van biologisch afbreekbaar papier en milieuvriendelijke inkt, voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingen op de Europese markt. Onze inspanningen helpen Egyptische exporteurs niet alleen om te voldoen aan de strenge EU-normen, maar getuigen ook van onze inzet om de impact op het milieu te verminderen. Daarnaast hebben we dit seizoen met succes samengewerkt met grote Europese bedrijven om onze druivenzakken te leveren."

"We zijn verheugd om ons nieuwste project aan te kondigen dat zich richt op de ontwikkeling van een nieuwe verpakkingsoplossing voor aardbeien. Dit innovatieve ontwerp wijkt duidelijk af van eerdere versies en bevat geavanceerde duurzame materialen en verbeterde functionaliteit om de versheid te verbeteren", besluit Ali.

Voor meer informatie:
Mohamed Ali
FreshDeal
Tel: +20 122 699 9507 (Egypte)
[email protected]
www.freshdeal-eg.com

Publicatiedatum: