Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Citroenprijzen kunnen blijven stijgen"

"Iedereen is momenteel op zoek naar citroenen", vertrouwde een Franse fruithandelaar ons toe. De citroenprijzen, die al hoog zijn, zouden nog verder kunnen stijgen. De reden hiervoor is de fors mindere beschikbaarheid van Verna's in Spanje en de moeilijkheid om fruit uit de overzeese gebieden te krijgen.

Wat is er gebeurd met de Spaanse Verna?
De Spaanse Verna oogst zou te lijden hebben onder de droogtesituatie in het land. "Normaal gesproken vind je in deze tijd van het jaar Verna citroenen op de markt, maar door de weersomstandigheden in Spanje zijn veel citroenen gewoon van de bomen op de grond gevallen. Nu vind je Verdelli op de markt, dat is het fruit van de tweede bloeiperiode van het Verna ras. Bovendien komt er niet veel vanuit Argentinië binnen, want ook dat land heeft te kampen met de weersomstandigheden en Argentijnen wenden zich liever tot de Verenigde Staten. Aan de andere kant is Zuid-Afrika een veelbelovende herkomst, want deze grote leverancier van sinaasappelen heeft de voorbije jaren heel wat citroenbomen geplant. De situatie zou moeten verbeteren zodra de Fino citroen arriveert, over ongeveer één maand."

Geen psychologische prijs voor citroenen
Terwijl prijsstijgingen meestal leiden tot een daling van de consumptie, vormt citroen een uitzondering op deze regel. "De citroenconsumptie reageert niet op psychologische prijzen, zoals het geval is bij andere producten zoals courgettes en sinaasappelen. Of ze nu €3 of €6 per kilo kosten, mensen blijven citroenen kopen, vooral omdat er geen alternatief is voor dit product."

Publicatiedatum: