Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Greenyard stijgt met 4,4% in het eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar 24/25 steeg Greenyards Like-for-Like (LfL) netto-omzet verder met 4,4% naar € 1 337,5m, vergeleken met € 1 281,3m in dezelfde periode vorig jaar. De groei is voornamelijk het resultaat van hogere volumes (+2,8%), een toename in de verkoop van diensten (+1,0%) en slechts een lichte prijsstijging (+0,6%) en dat ondanks uitdagende weersomstandigheden in heel Europa.

Fresh segment
In Fresh steeg de LfL-netto-omzet van € 1 053,6m naar € 1 093,7m (+3,8%), vooral dankzij een belangrijke stijging van 4,1% in verkochte volumes, terwijl de prijzen licht daalden met 1,0%, voornamelijk als gevolg van de sterk concurrentiële Duitse markt.

Long Fresh segment
De LfL-netto-omzet van Long Fresh steeg met 7,1%, van € 227,6m tot € 243,8m. Deze groei is deels te danken aan het aanhoudende effect van de inputprijsstijgingen van vorig jaar, die tijdens de laatste periode verder werden doorgerekend om inflatie op te vangen.

Francis Kint, CEO Greenyard: "We zijn blij om continu groei te zien binnen onze beide segmenten. Onze sector ondervindt de impact van weersschommelingen als eerste. Terwijl telers en de industrie zich voortdurend aanpassen aan de steeds veranderende dynamiek van de landbouw, zullen ook de klanten deze effecten in de toekomst merken, onder andere door schaarste of hogere prijzen. Met Greenyard blijven we onze flexibiliteit tonen, ook binnen de huidige realiteit. Dankzij onze unieke aanpak en nauwe samenwerkingen met onze klanten, ondersteunen we hen met een winnend assortiment voor hun consumenten. De onlangs door ons aangekondigde investeringen en productlanceringen zullen daar rechtstreeks aan bijdragen."

Voor meer informatie:
Greenyard
[email protected]
www.greenyard.group

Publicatiedatum: