Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heartland Fruit (Nieuw-Zeeland)

Evercrisp appel op de Asia Fruit Logistica te bewonderen

Heartland Fruit teelt appelen in Nelson, Nieuw-Zeeland. Het grootste deel wordt geteeld op de stenige grond van de Waimea-vlakten, wat zorgt voor een goede mix van water en voedingsstoffen voor het fruit. De recente bouw van de Waimea Dam verzekert bovendien de toekomstige watervoorziening.

"Onze tien telers beschikken gezamenlijk over een areaal van ongeveer 350 hectare", zegt Brendon Osborn, sales manager bij Heartland Fruit. "Onze grootste teler en enige aandeelhouder is Vailima Orchards, die al meer dan 100 jaar appelen teelt en meer dan de helft van ons appelvolume voor zijn rekening neemt. Vailima Orchards zijn zeer gepassioneerde telers die zich richten op het leveren van een geweldige eetervaring aan de consument. Daarom plakken we met trots de hartvormige Luvya labels op onze appelen."

De helft van de export van Heartland Fruit gaat naar Azië, 20% naar het VK en de resterende 30% wordt gelijk verdeeld tussen Europa en Noord-Amerika.

"We hebben ook een sterke, jaarronde afzet hier in Nieuw-Zeeland. Het gros gaat naar Foodstuffs, een van de twee grootste supermarktketens hier op het Zuidereiland. Maar ons klantenbestand is dus gediversifieerd, omdat we niet al onze appelen in één mandje willen stoppen."

Toenemende afzet in Azië
"We verhogen onze export naar Azië vanwege de groei in de in Azië populaire rassen Ambrosia en Evercrisp™. Beide appelvariëteiten zijn extreem zoet, knapperig en sappig. We lanceren dit jaar Evercrisp, een appel met echt een wow-factor."

De drie belangrijkste Aziatische markten zijn China, Taiwan en Vietnam. "We betraden de Vietnamese markt voor het eerst in 2010 met Ambrosia. We maakten er een spectaculaire groei mee in de eerste vijf jaar, maar die groei is de laatste jaren vertraagd, vooral door het toenemende volume en assortiment appelen die sinds eind de jaren '10 op deze markt zijn gekomen. In Taiwan en China zijn we fors aan het groeien en we werken aan strategieën om die opwaartse groeicurve voort te zetten."

Heartland Fruit levert wereldwijd vooral aan retailers. De afzet richting supermarkten is goed voor 50% van de omzet, al verschilt het van land tot land. In alle markten wordt zowel aan retailers als aan de groothandel geleverd.

Uitdagingen op de Aziatische markt
"De afgelopen tien jaar is de Aziatische markt veeleisender geworden op het gebied van kwaliteit en service, onder meer door de toenemende keuze die de Aziatische retailers en grossiers hebben. Tegelijkertijd hebben we te maken met een steeds moeilijker economisch klimaat, dus consumenten moeten er zeker van kunnen zijn dat de appelen die ze kopen van uitstekende kwaliteit zijn. Omdat we jaarrond in de weer zijn, evalueren we voortdurend de appelen die we telen. Dit helpt ons ook om te begrijpen wat onze klanten wereldwijd ontvangen."

Partnerschappen
"We hebben echt goede partnerschappen met onze klanten in Azië en de directe communicatie die we met hen hebben is van cruciaal belang om niet alleen de marktsituatie op een bepaald moment te begrijpen, maar ook de veranderende eisen van hun klanten. Iedereen in de keten moet geld verdienen, anders breekt hij."

Op de Asia Fruit Logisitca in Hongkong deelt Heartland Fruit een stand met vijf andere bedrijven waarmee wereldwijd wordt samengewerkt om nieuwe rassen onder de vlag van IPA te testen en op de markt te brengen. Deze andere bedrijven zijn Montague, VOG, San Clemente, Fruitways en CMI.

"Evercrisp is een van de appelen die door dit partnerschap naar Azië wordt gebracht en we zijn verheugd dat we het ras in Hong Kong kunnen presenteren in hal 5-5D32. Op de stand zullen er ook Yello en GIGA appelen geproefd kunnen worden die de andere leden van de groep telen."

Voor meer informatie:
Brendon Osborn
Heartland Fruit NZ
Nieuw-Zeeland
Tel: +64 21 544893
[email protected]
www.luvya.co.nz

Publicatiedatum: