Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klasse II appelen in Russische schappen als 'economy' fruit

In Zuid-Rusland worden appelen met onregelmatige vormen, verkleuringen en onvolkomenheden in de schil mogelijk verkocht als 'economy' fruit, vanwege een tekort aan appelen van hoge kwaliteit. Normaal gesproken worden deze appels gebruikt voor het maken van sappen en purees, maar dit jaar worden ze rechtstreeks aan de consument verkocht.

Irina Kozii, directeur van de Russische vereniging van zachtfruitelers en -verwerkers Yagodny Soyuz en hoofd van FruitNews, merkte op dat de appeloogst dit jaar te lijden heeft gehad van de meivorst, waardoor er een overschot aan appelen van klasse II is ontstaan. Als gevolg daarvan zouden deze appelen van mindere kwaliteit als economische opties op de markt kunnen worden gebracht.

Bovendien is Rusland afhankelijk van import voor appelsapconcentraten, waarvan 50% afkomstig is uit landen als China. Het binnenlandse aanbod zal dit jaar naar verwachting nog lager liggen.

In de regio Krasnodar blijft de appelopbrengst ver achter bij de verwachtingen. Nikolai Shcherbakov, directeur van Sadovody Kubani, schat het tekort op 10%, waardoor de appelprijzen met ongeveer 13% zouden kunnen stijgen.

Noord-Korea heeft interesse getoond om het gat op te vullen dat is ontstaan door het binnenlandse tekort, maar het is onduidelijk wanneer deze appels de Russische winkels zullen bereiken. Voorlopig komt de import vooral uit Turkije, Zuid-Afrika, Servië, China en Oezbekistan.

Bron: yugopolis.ru

Publicatiedatum: