Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse kiwi-oogst +15%

Dit jaar kunnen we een grotere kiwioogst uit Griekenland verwachten, aldus Apostolos Tsinoglou, eigenaar van de Griekse fruitexporteur Europe Export: "De Griekse kiwi-oogst is dit jaar met ongeveer 15 procent toegenomen, dankzij nieuwe plantages die in productie zijn gekomen. Hoewel dit een positieve ontwikkeling lijkt, zouden we eigenlijk liever een vermindering van de teelt zien."

Het weer heeft echter invloed gehad op de kwaliteit van de kiwi-oogst, zegt Tsinoglou, aangezien de vruchten iets kleiner zullen zijn. "Het was dit jaar behoorlijk warm in Griekenland, met weinig regen. Dit heeft de kwaliteit van de kiwi's beïnvloed, vooral wat betreft de grootte, want de kiwi's zijn gemiddeld een maat kleiner. Desondanks zijn de brixwaarden dit jaar hoger en is de oogst eerder begonnen dan in het vorige seizoen."

Voor het komende seizoen hoopt Tsinoglou de aanwezigheid van het bedrijf in Noord- en Zuid-Amerika uit te breiden: "Dit jaar betreden we nieuwe markten in Israël en Brazilië, waarbij we veel producten naar Brazilië zullen exporteren. We richten ons ook op de markten in Canada en de Verenigde Staten. Daarnaast zullen we naar India verschepen, mits zij akkoord gaan met onze prijzen voor kiwi's."

Een prijsdaling naarmate het seizoen vordert zou wel eens een uitdaging kunnen worden, aldus Tsinoglou. "De grootste uitdaging dit jaar is de onzekerheid over hoe de prijs zich na december zal ontwikkelen. We hebben gezien dat de prijs van Chileense kiwi's hoog was, maar later in het seizoen daalde. Daarom verwacht ik dat de uitdaging zal zijn om een winstgevend jaar te realiseren voor alle betrokken partijen."

In totaal hoopt Europe Export zijn totale exportvolume met 100 containers te verhogen. "De prijzen zijn vergelijkbaar met vorig jaar, misschien zal er een algemene stijging zijn. Het antwoord daarop krijgen we over ongeveer tien dagen. Voor ons bedrijf is het ons doel om dit seizoen 100 containers extra te exporteren, wat ongeveer 30% meer is dan de ladingen van vorig jaar. Deze toename is mogelijk dankzij nieuwe klanten en nieuwe markten die we aanboren," besluit Tsinoglou.

Voor meer informatie:
Apostolos Tsinoglou
Europe Export 2016 P.C.
Tel: +30 69 066 66 996
[email protected]
www.europeexportsfruits.com

Publicatiedatum: