Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nachtvorst bestrijden met nieuwe machine

In Noord-Italië was nachtvorst ook dit jaar een bedreiging voor de fruitteelt. Een machine ontworpen door Mingozzi Group heeft verschillende boomgaarden gered, vooral in de streek rond Cuneo. De antivorstmachine wordt niet alleen verkocht in Italië, maar ook in andere Europese landen.

Maurizio Quaglia, een fruitteler uit het Noord-Italiaanse Barge, is heel tevreden met de machine: "Eind april heb ik twee nachten met de machine rondgereden door mijn perzik- en abrikozenboomgaarden. De temperatuur daalde flink onder nul, tot -2,5 ºC. Ik reed drie keer uit met tussenpozen van een uur, tegen een snelheid van 6 km/uur. En het resultaat mag er zijn. Op percelen in de buurt waar geen vorstbescherming werd toegepast, liepen sommige rassen schade op tot wel 70%", zegt hij.

"Voor telers is dit een nuttig instrument", zegt ontwerper Marco Mingozzi. "De telers van de regio Emilia Romagna hebben bovendien een bijkomend voordeel: ze kunnen tot 70% subsidie krijgen bij de aankoop."

"Het werktuig wordt getrokken door een tractor en werkt op LPG-gas in commerciële vaten. De wielen hebben een diameter van 400 mm en kunnen in positie en hoogte worden versteld."

Het principe dat wordt gebruikt om thermische inversie, die leidt tot vriestemperaturen op plantenhoogte, te bestrijden, is gebaseerd op het verwarmen van de lucht door convectie. Door de luchtmassa op de grond op te warmen, zet deze uit en wordt ze minder dicht. De twee luchtmassa's, een koude en een warme, komen samen en stijgen. Dit proces wordt in gang gezet door de opwarming van de lucht door de machine. Vervolgens koelt de stijgende lucht sneller af dan de omringende lucht en op een bepaalde hoogte (meer dan 4 meter) bereiken beide dezelfde temperatuur en stopt hun opwaartse beweging.

Voor meer informatie:
Officine Mingozzi
Via Val d'Albero 25/B
Ferrara (Italië)
[email protected]
www.pirodiserbo.it

Publicatiedatum: