Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Braaken Groente & Fruit vergelijkt appels en peren

"Stevige prijzen voor Elstar en duurdere oude Conference bij AH en Jumbo"

Na de commotie over de stunt met laaggeprijsde Elstar bij Lidl en het verdienmodel van telers, komt Gerrit Krebaum, fruitteler en eigenaar van Boerderijwinkel De Braacken Groente & Fruit met een vergelijking tussen zijn Elstars en Conference en die van grootwinkelbedrijven Albert Heijn en Jumbo. Het verschil is duidelijk en valt voor de boerderijwinkel goed uit, zowel in kwaliteit als in prijs, zo blijkt uit zijn bericht op Facebook.

Hij is redelijk tevreden over de kwaliteit van Elstar bij de beide supermarkten, maar vindt de prijs aan de stevige kant. "Waar ik blij van werd is dat de Elstar appels (nieuwe oogst) bij beiden in het schap ligt. Deze 'Oer Hollandse' appel heeft een heerlijke smaak, en is geliefd bij veel appeleters. De kwaliteit was niet slecht, maar zeker niet Top, wellicht waren de mooiste appels er alweer tussenuit gehaald. De prijzen zijn toch echt stevig, Waarom de Appie ruim 65% en de Gele Olifant bijna 20% meer vraagt voor Elstar dan de lokale AGF Vers Specialist? Geen ideeā€¦."

Minder te spreken is hij over Conference waarvan duidelijk is dat die bij AH en Jumbo kwalitatief minder zijn. Ze komen uit de bewaring en zijn bijna een jaar oud, te herkennen aan de zwarte stelen. Dat de supermarkten niet overschakelen naar nieuwe oogst heeft volgens Krebaum alles te maken met prijs. "De nieuwe oogst peren is duurder dan de oude (door het moeilijke groeiseizoen zijn er in Europa minder peren, gevolg prijzen hoger), de inkoopprijs weegt in de keuze zwaarder dan de kwaliteit", zo legt hij uit. En kwaliteit hoeft niet duurder te zijn. Vers geoogste Conference van De Braaken zijn 30 cent goedkoper dan die van de supermarkten.

Voor meer informatie:
Gerrit Krebaum
De Braaken Groente en Fruit
Turnhoutsebaan 15
5051 DZ Goirle
Tel.: 013 534 2115
[email protected]
www.debraacken.nl

Publicatiedatum: