Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hagelschade blijft Zeeuwse perentelers zorgen baren

"Door deze opeenstapeling van factoren valt nu de opbrengst tegen", vertelt fruitteler Joris Wisse tegen Nieuwe Oogst. "Vanwege de stress maakten de perenbomen meer ethyleen aan, waardoor de natuurlijke rui veel sterker is. Normaal streven we naar 100 vruchten per boom, nu zitten er niet meer dan 75 aan." Door het grillige voorjaar valt de opbrengst lager uit dan normaal. De ondernemer hoopt dat de prijs de lagere opbrengst goedmaakt.

Bij teler Andriaan Feijtel is er ook veel schade onder de peren, waardoor tachtigduizend kilo dreigde te verrotten, zo schrijft PZC. "De eerste keer was al vroeg in het seizoen. Die schade is er nog op veel plekken uitgegroeid. Hier kregen we nog een tweede keer hagel en die schade is nog heel goed te zien." Hij schakelde Thibaud van der Steen van de No Waste Army in. Samen met zijn team zette hij razendsnel een grote actie op touw om de door hagel beschadigde peren te redden. "In de eerste zeven uur hebben we al 10.000 kilo gered. Heel vet."

Publicatiedatum: