Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estland: Topoogst met lage prijzen voor cantharellen

Dit jaar heeft een uitzonderlijk goed paddenstoelenseizoen in Estland geleid tot een aanzienlijke prijsdaling voor cantharellen. Ainu Palover, een groothandelaar die deze populaire paddenstoelen inkoopt in de districten Võru en Põlva, merkte op dat een vergelijkbare situatie acht jaar geleden plaatsvond.

De overvloed aan cantharellen in de bossen heeft ervoor gezorgd dat de prijs per kilo drastisch is gedaald, van 10 euro in juni tot slechts 2 euro in augustus. Deze scherpe prijsdaling is mede te wijten aan de export, waarbij Estland op de internationale markt concurreert met Letland en Litouwen. In deze landen liggen de groothandelsprijzen nog lager, op slechts 1,30 euro per kilo, waardoor zij cantharellen goedkoper kunnen aanbieden dan Estse bedrijven.

Vanwege deze lage prijzen vragen velen zich af of het nog wel de moeite waard is om deze paddenstoelen te blijven verzamelen.

Bron: rus.postimees.ee

Publicatiedatum: