Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nalans Citrus

"Eerste leverancier van Spaans exotisch citrus met bio certificering"

Nalans Citrus, een Spaans bedrijf dat volledig gespecialiseerd is in exotisch citrus, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door het verkrijgen van de biologische certificering voor zijn paradepaardjes: citruskaviaar, yuzu en Boeddha's hand van Europese teelt.

"Na meer dan drie jaar aan dit project gewerkt te hebben, zijn we blij dat we de Europese biologische certificering hebben gekregen voor onze meest emblematische producten. We zijn de eerste leverancier van exotisch citrus met deze certificering", zegt Pedro Juárez, commercieel directeur van Nalans Citrus. "Europese consumenten waarderen lokale producten omdat ze hogere kwaliteitsnormen bieden dan producten uit derde landen", voegt hij toe.

"De markt voor biologische producten heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en exotisch citrus vormt daarop geen uitzondering. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar biologische opties en de vraag naar producten zoals citruskaviaar, Boeddha's hand en yuzu is aanzienlijk toegenomen", legt Juárez uit.

Hoewel er vorig jaar een zekere daling was in de vraag naar meer gangbare biologische producten, vanwege hun hogere prijs in een context waarin de economie werd getroffen door inflatie, is volgens Pedro Juárez het consumentenprofiel van exotisch citrus anders. "De vraag naar dergelijke producten wordt minder beïnvloed door de inflatie."

De biologische certificering toont aan dat het bedrijf begaan is met het milieu, maar het betekent ook een concurrentievoordeel op de markt. "Het is helemaal iets anders yuzu uit Japan te importeren dan een product geteeld in Spanje aan te bieden. De ecologische voetafdruk van die laatste is veel kleiner, niet alleen omwille van de mindere transportkilometers, maar ook omdat er geen naoogstbehandelingen nodig zijn", merkt Juárez op. "Ik denk dat de mogelijkheid om deze producten biologisch aan te bieden een extra motivatie zal zijn voor onze klanten."

Nalans Citrus werd opgericht in 2016 en exporteert het exotisch citrus voornamelijk naar Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen of Zweden. Het bedrijf heeft geavanceerde teelttechnieken ontwikkeld voor zijn contracttelers en gebruikt 100% recyclebare verpakkingen, waardoor het zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk heeft kunnen verkleinen. "Onze missie is om de gastronomie te verrijken met unieke producten die het milieu respecteren", besluit de commercieel directeur.

Voor meer informatie:
Pedro Juárez
Nalans Citrus
Mob: +34 609 31 51 70 (Spanje)
[email protected]
www.nalanscitrus.com

Publicatiedatum: