Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen grijpen in een jaar van overvloed op de mango- en avocadomarkt

Grupo Tavari, een Peruaanse onderneming onder leiding van CEO Alfredo Morales en CCO César Torrejón, staat voor een veelbelovend, maar complex jaar. De groep exporteert mango's en avocado's vanuit Peru naar de veeleisende markten van Europa en de Verenigde Staten. Met meer dan tien jaar ervaring in de sector heeft Tavari enkele strategieën klaarliggen om zich staande te houden in een markt waar het aanbod overvloedig is en de concurrentie fel.

Dit jaar zal de mango-oogst twee tot vier weken vroeger dan gebruikelijk beginnen, waardoor het aanbod ook aanzienlijk hoger zal zijn dan in voorgaande seizoenen. "We zien heel veel bloesems, vooral in de streek rond Tambogrande, Motupe en Casma. Er zal dus veel product geëxporteerd kunnen worden", vertelt Morales. Het bedrijf, dat naar verwachting 250 containers verse mango's en 50 containers diepgevroren mango zal verladen, bereidt zich voor op de komende logistieke uitdagingen.

Om de concurrentie met andere landen zoals Brazilië en Ecuador het hoofd te bieden, heeft Tavari 90% van zijn export gericht op specifieke programma's met supermarkten in de Verenigde Staten en Europa. Met deze strategie vermijdt Tavari de risico's van de spotmarkt, waar een overaanbod de prijzen kan drukken voor alle betrokken partijen, van telers tot supermarkten.

Tavari is nu van plan zijn activiteiten op het gebied van diepvriesmango's op te schalen om alle volumes van eigen teelt en contracttelers beter te benutten.

De teeltcyclus is zorgvuldig gepland om schokken in de aanvoer te minimaliseren. De oogst van de Kent mango's, het belangrijkste ras, begint in week 46 en loopt tot week 9 of 10 van het volgende jaar. Met een zorgvuldige oogstplanning en naoogstbehandeling worden de versheid van het fruit en het naleven van de Europese kwaliteitsnormen gegarandeerd. De mango's worden meteen na oogst gekoeld.

In de maanden maart tot en met juli, wanneer er geen mangodrukte is, werkt Grupo Tavari met diepgevroren avocado's. "In juli zijn we klaar met het verwerken van de avocado's en dan beginnen we met de opslag voor het volgende seizoen. We zorgen ervoor dat de hele voorraad is weggewerkt voordat we met de diepgevroren mango's beginnen", legt Torrejón uit. Dankzij deze aanpak handhaaft het bedrijf een constante aanvoer van hoge kwaliteit, zelfs in jaren waarin de weersomstandigheden een impact hebben op de teelt en de oogst.

Grupo Tavari verwacht jaarlijks 10% te groeien in de export dankzij het aanboren van nieuwe markten zoals Oceanië en Azië. "We richten ons op het verzenden van kwaliteit in plaats van kwantiteit. We moeten de reputatie van Peruaanse mango's op de internationale markt hoog houden", onderstreept Morales.

Tavari beschikt over sociale en milieugerelateerde certificaten zoals GlobalGAP en Rainforest Alliance, die cruciaal zijn voor toegang tot de Europese en Amerikaanse markt. "We zorgen ervoor dat we aan alle normen voldoen en werken voortdurend aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het verbeteren van het waterbeheer", besluit Torrejón.

Voor meer informatie:
Alfredo Morales (CEO)
César Torrejón (CCO)
Grupo Tavari
Trujillo (Peru)
Tel: +51 949 370 602
[email protected]
www.grupotavari.com

Publicatiedatum: