Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Selstar appel vanaf begin september beschikbaar"

Selstar® wordt al enkele jaren met succes geteeld door geselecteerde fruittelers in de regio Altes Land. De vruchten rijpen hier onder invloed van het milde, vochtige Noordzeeklimaat. De appel maakt niet alleen indruk met zijn evenwichtige suiker-zuurverhouding, maar vooral met zijn hoge seleniumgehalte. Selstar bevat ongeveer 17 microgram selenium per 100 gram. Het eten van één appel dekt dus ongeveer de helft van de dagelijkse seleniumbehoefte van een volwassene.

De Duitse voedingsvereniging adviseert een dagelijkse inname van 60 microgram selenium voor vrouwen en 70 microgram selenium voor mannen. Vrouwen die borstvoeding geven hebben een dagelijkse behoefte van 75 microgram selenium. Volgens onderzoekers draagt de regelmatige consumptie van een Selstar appel niet alleen bij aan een gevarieerde en evenwichtige voeding, maar is ook bewezen dat het het immuunsysteem versterkt. "Selstar is daarom de eerste en tot nu toe enige appel in Duitsland die geëtiketteerd kan worden met gezondheidsclaims als 'rijk aan selenium' en 'draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem'," legt prof. dr. Diemo Daum van de Hogeschool Osnabrück uit.

Selstar werd ontwikkeld als onderdeel van een onderzoeksproject aan de Hogeschool Osnabrück dat van 2016 tot 2019 werd gefinancierd door het Federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek. Het onderzoeksteam, geleid door Diemo Daum, adviseert fruittelers over de productie van de seleniumrijke appel en voert regelmatig bemonsteringen en analyses uit.

Teelt en handel
Voor de teelt van Selstar worden speciale selecties van de populaire appelsoort Elstar gebruikt. Deze appelvariëteiten zijn te herkennen aan hun typische felrode kleur. Dit komt door plantaardige stoffen uit de anthocyaninegroep, die vooral veel voorkomen in de schil van de appel. Selstar wordt milieuvriendelijk geteeld in de regio Altes Land en verpakt in een natuurlijk kartonnen bakje zonder plastic. De appels worden onderworpen aan uitgebreide kwaliteitscontroles tijdens de teelt en oogst om ervoor te zorgen dat elke appel een gezonde traktatie is. Zaken als biodiversiteit en natuurlijke gewasbescherming spelen ook een belangrijke rol bij de teelt.

De exclusieve handelspartner is Ehlers, een familiebedrijf in de fruitteelt en fruithandel in het hart van het Altes Land. De jarenlange ervaring van het bedrijf in het vermarkten van hardfruit en het brede netwerk maken het mogelijk om Selstar van een zeer hoge kwaliteit aan te bieden in heel Duitsland. Selstar appels kunnen in heel Duitsland worden gekocht via de Obstland Ehlers online shop en via geselecteerde verkooppartners. "De eerste appelen van de oogst van dit jaar worden vanaf begin september op de markt gebracht. Zowel particuliere als commerciële klanten kunnen de appels van de nieuwe oogst echter al vooraf bestellen", aldus de handelaar.

Voor meer informatie:
Eigenaar Ralf Ehlers e.K
Hermann Ehlers Obstversand
Tel.: +49 4141 7126
[email protected]
www.selstar.de

Publicatiedatum: