Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bonduelle wil groentesnijderijen Frankrijk en Duitsland verkopen

De afgelopen tien jaar heeft de Bonduelle groep te maken gehad met een structurele daling van de consumptie van sla in Frankrijk en Duitsland, verergerd door de inflatie en de toegenomen concurrentie van huismerken. Dit heeft geleid tot een gestage verslechtering van de resultaten voor verpakte verse sla in deze landen.

De Bonduelle groep kondigt aan de werknemers en hun vertegenwoordigers verschillende projecten aan om de toekomst van het bedrijf op lange termijn te beschermen:

  • De herdimensionering van Bonduelle Frais France, met een plan om de structuren van het hoofdkantoor te stroomlijnen en de stopzetting van de activiteiten in Saint-Mihiel, met een zoektocht naar een overnemer;
  • Exclusieve onderhandelingen met Les Crudettes, een bedrijf van de LSDH Group, voor de overname van haar activiteiten in verpakte sla in Frankrijk;
  • Exclusieve onderhandelingen met Taylor Farms voor de overname van haar activiteiten in verpakte sla in Duitsland.

Deze projecten zijn noodzakelijk om banen te behouden binnen de vestigingen van de groep in Frankrijk en elders in Europa. De focus zal worden verlegd naar de andere bedrijfsactiviteiten van Bonduelle, zodat de groep haar activiteiten op de markten voor verse delicatessen, conserven en diepgevroren voedingsmiddelen in deze landen kan versnellen.

Deze projecten hebben geen invloed op de Noord-Amerikaanse en Italiaanse versactiviteiten. Zij hebben een andere marktdynamiek en daar zullen de activiteiten in de categorieƫn verse sla en delicatessen verder worden ontwikkeld.

De discussies en het overleg met de werknemersvertegenwoordigers zijn deze week begonnen en zullen de komende weken worden voortgezet. Trouw aan haar waarden is de Bonduelle groep vastbesloten om in deze overgangsperiode de beste sociale ondersteuning voor elk van deze maatregelen te ontwerpen en te implementeren.

Deze transacties zijn onderworpen aan de nodige goedkeuringen. Mochten ze worden bevestigd, dan heeft de Bonduelle groep vertrouwen in het vermogen van de LSDH Group en Taylor Farms om de activiteiten in hun respectieve regio's om te vormen.

Daarnaast bekijkt de groep momenteel de waarde van de sla-activiteiten in Noord-Amerika, waarvan de impact zou worden opgenomen in de geconsolideerde financiƫle overzichten van
30 juni 2024.

Voor meer informatie:
Bonduelle
Tel: +33 (0)3 20 43 60 60 (Frankrijk)
www.bonduelle.com

Publicatiedatum: