Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We willen een wereldwijde leverancier van dadels worden"

De Bard Valley regio, gelegen op de grens tussen Californië, Arizona en Mexico, is een uniek gebied waar dadels worden geteeld. Het microklimaat in de Bard Valley wordt gekenmerkt door hitte, een lage luchtvochtigheid en een hoge grondwaterspiegel, wat de perfecte omstandigheden biedt voor de teelt van Medjoul dadels. "Om te kunnen gedijen, hebben dadels 100 dagen met 38ºC nodig. De regio van de Bard Valley voldoet aan die specifieke voorwaarden", zegt Bridgette Weber van Bard Valley Natural Delights. Hoewel de omstandigheden in de Bard Valley perfect zijn voor het telen van dadels, is het toch zoeken naar het juiste evenwicht. "Onze nabijheid tot de Colorado rivieren voorziet ons van voldoende water, maar de weersomstandigheden kunnen onvoorspelbaar zijn." Vorig jaar trokken er tijdens de oogst verschillende stormen over de regio. Dit jaar gaat de oogst goed van start.

Bard Valley Natural Delights is de grootste verticaal geïntegreerde dadelleverancier in Noord-Amerika. "Doordat we verticaal geïntegreerd zijn, hebben we controle over elke fase van het proces", zegt Weber. "We zijn eigenaar van het hele proces, van boom tot consument, en voeren kwaliteitscontroles uit tijdens elke stap. Het bieden van een consistente kwaliteit en van specifieke programma's op maat van de retailers is onze kracht."

Asia Fruit Logistica
Met consistente kwaliteit en unieke dadels is Bard Valley Natural Delights zowel in Noord-Amerika als wereldwijd bekend geworden. Ook in Zuidoost-Azië, Europa en Australië is er een toename van de vraag naar dadels. Vandaag zet het bedrijf 80% van zijn dadels af in Noord-Amerika en de rest op de voornoemde drie continenten. "Het is ons doel om meer Medjoul dadels uit de VS naar consumenten over de hele wereld te brengen", aldus Weber. Om (potentiële) partners te ontmoeten, neemt het bedrijf deel aan beurzen in verschillende delen van de wereld.

Deze week zal Bard Valley Natural Delights aanwezig zijn op de Asia Fruit Logistica in Hong Kong. "Dit evenement stelt ons in staat om meerdere Aziatische partners op één plek te ontmoeten. Persoonlijke ontmoetingen zijn essentieel voor het opbouwen van een relatie en helpen om ons bereik te vergroten. En door wat tijd door te brengen op de markt komen we meer te weten over consumentenvoorkeuren en hoe deze evolueren."

De Aziatische markt is enorm belangrijk voor Bard Valley Natural Delights vanwege de grote moslimbevolking, traditioneel grote dadelconsumenten. Op de Asia Fruit Logistica van dit jaar ligt de nadruk op biologische dadels. "In de VS groeit het aanbod van biologische dadels sneller dan dat van het gangbare product en wereldwijd zien we dezelfde trend. Daarom zullen we verschillende biologische dadelopties naar Hong Kong brengen", aldus Weber. Shayna Telesmanic en Elsa Salazar van de verkoopafdeling zullen bezoekers te woord staan op stand 5F05 in hal 5.

Trend naar kleinere verpakkingen
Niet alleen is er een duidelijke verschuiving in de vraag van conventionele naar biologische dadels, ook de vraag naar de verschillende dadelproducten evolueert. Buiten Noord-Amerika zijn hele Medjoul dadels nog steeds het populairste type dadelproduct, maar ontpitte Medjouls winnen snel aan populariteit. Daarnaast veranderen de verpakkingsformaten. "In het verleden waren hele dadels en bulk vrijwel de twee formaten die overzee werden verscheept", zegt Weber. "Tegenwoordig neemt de belangstelling voor consumentenverpakkingen echter snel toe." Kleinere verpakkingen worden snel populairder en zijn de beste manier om nieuwe consumenten voor de categorie te winnen.


Dadels in kleinere verpakkingen. Links: kokos is de populairste smaak voor mini Medjouls. Rechts: de afzet van biologische dadels groeit sneller dan die van het gangbare product.

Andere beurzen
Andere beurzen waar Bard Valley Natural Delights de komende maanden aanwezig zal zijn, zijn de Global Floral & Produce Show in Atlanta (17-19 oktober), SIAL in Parijs (19-23 oktober) en Gulfood in Dubai (17-21 februari).


Buiten Noord-Amerika zijn hele Medjool dadels nog steeds het populairste dadelproduct.

Voor meer informatie:
Bridgette Weber
Bard Valley Natural Delights
[email protected]
www.naturaldelights.com

Publicatiedatum: