Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstetiket geeft volledige controle

De oogstetiketten van Farmable zijn de eenvoudigste manier om dit seizoen volledige controle te hebben over uw oogst. De functie werd aangevraagd door managers van teeltbedrijven en Farmable is verheugd om een oplossing te bieden die de stress van het oogsten van groenten en fruit vermindert.

Wat zijn Farmable oogstetiketten?
De Farmable App maakt het mogelijk om geoogste partijen te registreren. Telers kunnen oogstlabels afdrukken voor elke bestaande registratie van een oogst. Dit kan eenvoudig gebeuren tijdens het invoeren van de partijgegevens of op een later moment door terug te gaan naar historische records en labels af te drukken indien nodig.



Registreer oogstpartijen met essentiële gegevenspunten: veldnaam, kistgrootte en kistaantal of als alternatief totaalgewicht, kwaliteitsbeoordeling. Er is ook de mogelijkheid om afbeeldingen, exacte GPS-coördinaten en extra opmerkingen over elke oogstpartij toe te voegen.

Onderaan het scherm is de optie zichtbaar om registreren, waarna je gelijk een voorbeeld ziet van het afdrukbare etiket. Dit etiket kun je direct printen en ook delen.
Op deze manier krijgen telers professioneel uitziende etiketten met alle belangrijke gegevens: Veldnaam, Gewascategorie, Gewasvariëteit en Oogstdatum. Je kunt het etiket eenvoudig delen via een van je gebruikelijke telefoonapps zoals WhatsApp, sms of e-mail, of afdrukken op een aangesloten printer.

Dus waar is die QR-code voor?
Het geeft meer details over de oogstpartij, inclusief een visueel overzicht van de veldlocatie en een mooi overzicht van volume, kwaliteit en batchnummer.

Waarom Farmable oogstlabels gebruiken?
"In de VS dwingt de Food Safety Modernization Act (FSMA 204) de ketens van voedingsmiddelen en dranken om tegen 2026 traceerbaarheidsprocessen te installeren. In Europa hebben landen als Spanje, Zwitserland en Oostenrijk al systemen ingevoerd. Alle andere Europese landen moeten de komende jaren een zekere mate van traceerbaarheidsrapportage invoeren, aangezien zowel het Europese GLB-beleid als de CSRD transparantie in de landbouw stimuleren," zegt Farmable COO, Kaye Hope.

Eenvoudige, goedkope systemen, gemakkelijk te implementeren
De afdrukbare labels zijn al inbegrepen in het FarmablePro abonnement. Voor de kosten van een labelprinter en een paar rollen labels kunnen telers dit oogstseizoen beginnen met traceerbaarheid.

Als je geen abonnement hebt op FarmablePro, levert deze functie een behoorlijk grote ROI op. Voor 99 euro per jaar per teeltbedrijf kunnen telers hun spuit- en mestlogboeken automatiseren, slimme waarschuwingen ontvangen voor spuitomstandigheden en productbeperkingen en gemakkelijk partijlabels voor elke oogstregistratie afdrukken of delen.

Probeer FarmablePro 14 dagen gratis uit.

Voor meer informatie:
Russell Davison
Farmable
Tel: +47 40529791
[email protected]
www.farmable.tech/farmable-pro/

Publicatiedatum: