Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beperkt aanbod en stijgende prijzen sla, venkel en courgettes in Italië

De weersomstandigheden hebben de Italiaanse markt in een paar weken tijd op zijn kop gezet, en in het oog van de storm zitten vooral sla, venkel en courgettes. "We bevinden ons in een bijzondere fase waarin de vraag groter is dan het aanbod", zegt Andrea Pignato, salesmanager bij het Italiaanse Fellini Patrizio.

Voor sla zijn de prijzen erg hoog en het aanbod dekt de vraag niet. "Het weer is de belangrijkste factor die zorgt voor dit gebrek aan product in het hele land" aldus Luca Pollarini van de verkoopafdeling. "Hoge temperaturen en droogte, soms afgewisseld met hagelstormen, hebben tot de huidige situatie geleid. En het ziet er niet naar uit dat de situatie op korte termijn zal veranderen."

Luca Pollarini en Andrea Pignato

Fellini slaagt erin zich aan de afspraken te houden dankzij een goede planning. "In juni besloten we bijvoorbeeld om het sla-areaal uit te breiden. Het was een berekend risico en nu realiseren we ons hoe goed die keuze uitpakt."

"Wat de venkelteelt betreft, in Avezzano is er al enkele jaren geen temperatuurverschil tussen dag en nacht meer, waardoor de teelt steeds moeilijker wordt in de zomer. De gemiddelde kwaliteit is niet hoog en alleen door strenge selectie kan een goede standaard worden gehandhaafd. De prijzen zijn stijgende."

Van courgettes was de beschikbaarheid in juni en juli erg hoog en de prijzen laag. Nu is de vraag groter dan het aanbod en stijgen de prijzen sterk.

"We zijn zeer tevreden over onze Crunchy salade. De retail heeft de waarde ervan ingezien, de vraag neemt toe en we hebben ons georganiseerd om het jaarrond in Italië te telen", besluiten Pignato en Pollarini.

Voor meer informatie:
FelliniPatrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
[email protected]
www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum: