Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende vraag naar Panamese bakbananen in Europa

Güstoo Tropical Fruits exporteert bakbananen en cassave van Panama naar de Verenigde Staten en Europa. "Onze positie op de Amerikaanse markt willen we behouden zoals die nu is, maar voor Europa hebben we uitbreidingsplannen", aldus manager Manoel Motta.

Güstoo Tropical Fruits exporteert al geruime tijd bakbananen, met name de FHIA 20 variëteit, en cassave, ook geschild, naar de Verenigde Staten. Het bedrijf richt zich nu echter op Europa. "Panama krijgt een kans in de schoot geworpen om aan Europa te leveren, vooral omdat andere grote teeltlanden zoals Guatemala en Honduras hun opbrengst zien dalen. Vooral in Spanje zien we veel mogelijkheden."

De strategische ligging van Panama speelt een cruciale rol. De overtocht duurt slechts 18 dagen, waardoor het vers en met een uitstekende kwaliteit in de Europese havens aankomt. "Het unieke microklimaat van Panama geeft onze bakbananen een heel zoete smaak. Dat zorgt ervoor dat ze zeer concurrerend zijn op de Europese markt", benadrukt Motta.

Güstoo Tropical Fruits heeft niet alleen aandacht voor de kwaliteit van de producten, maar ook voor duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling. Het bedrijf betrekt een groot deel van de bakbananen en cassave die het verhandelt bij ruim 200 kleinschalige en middelgrote telers in de Changuinola regio. "Als je in Europa een karton van bakbananen koopt, koop je niet alleen fruit, maar steun je ook Panamese families", zegt Motta. Deze gemeenschapsgerichte aanpak draagt bij aan de economische stabiliteit van het Panamese platteland.

Güstoo Tropical Fruits streeft nu naar het behalen van de GlobalGAP-certificering, waarmee het bedrijf laat zien dat het wil voldoen aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen die worden vereist op de Europese markt. Deze certificering wordt een cruciale factor in het uitbreiden van het marktaandeel. Het bedrijf is nu al Fairtrade gecertificeerd.

Hoewel Motta optimistisch is over de verkoopvooruitzichten in Europa, erkent hij dat er enkele uitdagingen in het verschiet liggen. "Onze grootste hindernis is het vertrouwen winnen van Europese bedrijven. We moeten ervoor zorgen dat ze zien dat we consequent een product kunnen leveren dat aan hun hoge eisen voldoet", zegt hij.

Güstoo Tropical Fruits heeft plannen om onder de vleugels van ProPanamá deel te nemen aan handelsbeurzen zoals Fruit Attraction in Madrid om contacten te leggen en de kwaliteit van de Panamese producten aan een breed publiek te tonen.

Naast bakbananen breidt Güstoo Tropical Fruits zijn aanbod uit met producten zoals cassave en verkent het zelfs nieuwe markten voor gember en citroenen.

Voor meer informatie:
Manoel Motta (manager)
Güstoo Tropical Fruits
Panama
Tel: +507 65 642 005
[email protected]
https://www.gustooproducts.com/gustoo-fruits

Publicatiedatum: