Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitigste Hardfruitdagen van start met nieuwe oogst

Van 31 augustus tot 12 oktober openen 32 telers door heel Nederland hun deuren voor het publiek tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen. Bezoekers kunnen zelf de nieuwste appels en peren plukken en deelnemen aan verschillende activiteiten. De opening vindt dit jaar plaats tijdens het Oogstfeest Krommerijnstreek, waar het college van burgemeester en wethouders van verschillende gemeenten het eerste fruit van de nieuwe oogst zal plukken.

Zelf fruit plukken
De 32 deelnemende telers nodigen bezoekers uit om zelf appels en peren te plukken. "Dit biedt een kans om de boomgaard van dichtbij te beleven en te genieten van vers, lokaal fruit."

Educatieve rondleidingen
Bij bijna alle telers kunnen bezoekers een rondleiding volgen en ervaren hoe het is om teler te zijn. "De telers vertellen met enthousiasme over de moderne en duurzame teeltmethoden die zij toepassen om fruit van de hoogste kwaliteit te leveren."

Extra leuk voor gezinnen
"De Fruitigste Hardfruitdagen zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals springkussens, speurtochten, en creatieve workshops. Een ritje op de pluktrein voor de allerkleinsten mag natuurlijk niet ontbreken."

Diverse lekkernijen
"Na het plukken of een ritje op de pluktrein kunnen bezoekers genieten van heerlijke streekproducten. Bij veel telers zijn ambachtelijke appeltaart, vers geperste sappen en een lekker kopje koffie verkrijgbaar."

De Fruitigste
De Fruitigste Hardfruitdagen zijn een initiatief van De Fruitigste en hebben als doel de consument kennis te laten maken met de fruitsector.

Praktische informatie
Wanneer: 31 augustus tot 12 oktober 2024.

Waar: 32 teeltbedrijven verspreid over Nederland. Bezoek de website defruitigste.nl voor een overzicht van alle locaties en specifieke data.

Voor meer informatie en een deelnemerslijst:
De Fruitigste Hardfruitdagen
www.defruitigste.nl

Publicatiedatum: