Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwste ontwikkelingen in wortelsector op International Carrot Days

Van dinsdag 24 september tot en met vrijdag 27 september 2024 vindt in Tollebeek, gelegen in de Noordoostpolder, de International Carrot Days plaats. Dit evenement biedt professionals in de wortelteelt de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wortelveredeling en teelttechnieken.

Tijdens de International Carrot Days zullen diverse nieuwe en gevestigde wortelrassen worden gepresenteerd, met speciale aandacht voor ziekteresistentie en duurzaamheid. De veredelaars van BASF | Nunhems veredelen rassen voor de toekomst en robuuste rassen met ziekteresistenties staan hoog op de prioriteitenlijst. Tijdens de International Carrot Days krijgen bezoekers rassen te zien van zowel conventionele als biologische teeltmethoden. Daarnaast worden zij voorzien van deskundig advies over gewasbescherming en opbrengstoptimalisatie.

Introductie nieuw ras
Tijdens de International Carrot Days zijn veelal rassen van het Nantes-type te zien. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de introductie van het nieuwste wortelras, Durance F1. Dit middelvroege ras kenmerkt zich door gladde, cilindrische wortels, is sterk tegen breuk, kent een goede veldhoudbaarheid en is uitstekend geschikt voor voor bewaring. Naast Durance F1 worden ook andere rassen zoals Romance F1, Florance F1, Dailyance F1 en Brillyance F1 uitgelicht, elk met unieke eigenschappen die inspelen op de behoeften van telers én de verwerkingsindustrie in Noordwest-Europa.

Deskundig advies
De demovelden bevinden zich in de Noordoostpolder. De bezoekers kunnen de verschillende rassen in de demovelden van dichtbij bekijken en het is ook mogelijk de diverse rassen te beoordelen op smaak en de mogelijkheden van deze variëteiten voor verwerkers en retailers te bespreken. Specialisten op het gebied van gewasbescherming Nederland zijn aanwezig om hun kennis te delen en te adviseren over het behoud van een gezonde en productieve oogst.

Bezoeken op afspraak
Bezoeken gaan uitsluitend op afspraak zodat er alle ruimte is voor een persoonlijk gesprek. Voor het maken van een afspraak kan contact opgenomen worden met Niels Kos, Senior Sales Specialist Carrots (+31 6 41 17 58 14 of [email protected])

Voor meer informatie:
BASF | Nunhems
www.agriculture.basf.com
www.nunhems.com

Publicatiedatum: