Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sainsbury's neemt 10 Homebase-winkels over

NorgesGruppen boekt 5,3% meer omzet

Isle of Man: Supermarktdeal gesloten om aardappeloverschotten te verkopen
Tesco zal meer aardappelen op het Isle of Man verkopen nadat telers hadden gewezen op het feit dat er minder verkooppunten waren na de overname van de plaatselijke supermarktketen Shoprite door Tesco. In een "aardappelprotest" werd ongeveer vijf ton overtollige voorraad uitgedeeld bij de stand van de Manx National Farmers' Union op de Royal Manx Agricultural Show. Eigenaar van Allanson's Stuart Allanson zei dat hij "dankbaar" was dat er een "eenmalige" deal met een lagere prijs was gesloten om de gewassen te verkopen, maar dat het in de toekomst niet "duurzaam" zou zijn. Tesco zei dat het "toegewijd is aan het ondersteunen van lokale leveranciers" en "trots is om lokale producten in al onze winkels te verkopen".
Bron: bbc.com

Noorwegen: NorgesGruppen boekt 5,3% meer omzet in eerste helft
NorgesGruppen heeft een omzetstijging van 5,3% j-o-j gerapporteerd tot NOK 57,2 miljard (€4,9 miljard) in de eerste helft van 2024. De winst na belastingen bedroeg in deze periode 1,7 miljard NOK (€150mln), tegenover 1,3 miljard NOK (€110mln) in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com

Hamburg wordt de enige stad in Duitsland met twee kassaloze REWE Pick&Go-winkels
In Hamburg is een tweede REWE Pick&Go-winkel geopend die gebruikmaakt van de Trigo-technologie. In een bericht op LinkedIn zegt de retailer het volgende:"Na de succesvolle lancering van Europa's grootste kassaloze supermarkt twee maanden geleden in het hart van Hamburg, is de tweede winkel nu klaar voor gebruik."
Bron: retailtechinnovationhub.com

VK: Tesco Finest zijn de exclusieve lanceringspartner voor de nieuwe Feast-app van The Guardian
The Guardian en EssenceMediacom hebben een spannende nieuwe zes maanden durende multi-channel samenwerking met Tesco Finest aangekondigd. Het seizoen zal Tesco Finest's voedselaanbod centraal stellen in The Guardian's moderne kijk op de kookcultuur.
Bron: theguardian.com

Metro breidt foodservice distributiebedrijf uit door overname van Caterite
Metro neemt foodservicespecialist Caterite Food & Wineservice uit het Verenigd Koninkrijk over om synergieën te creëren met Classic Fine Foods VK. Caterite legt duidelijk de nadruk op AGF en vlees.
Bron: newsroom.metroag.de

VK: Cold Chain Federation verwelkomt nieuw lid Aldi
Cold Chain Federation verwelkomt nieuw lid Opslag & Distributie Aldi VK. Aldi is de op drie na grootste supermarkt van Groot-Brittannië met meer dan 1.020 winkels en meer dan 45.000 collega's.
Bron: coldchainfederation.org.uk

Sainsbury's neemt 10 Homebase-winkels over
Sainsbury's heeft een deal gesloten om 10 winkels van Homebase over te nemen met plannen om ze om te bouwen tot nieuwe supermarkten. De groep merkte op dat de winkels zich op belangrijke doellocaties bevinden die de dekking in Engeland, Noord-Ierland en Schotland zullen vergroten. De bruto investeringswaarde van de overname, inclusief de kosten van de huurcontracten en de inrichtingskosten, zal naar verwachting ongeveer £130 mln bedragen.
Bron: kamcity.com

Publicatiedatum: