Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko exporteert 27% meer blauwe bessen naar VK

Marokko heeft een nieuw record bereikt in zijn exportsector van blauwe bessen tijdens het seizoen 2023/24, dat loopt van juli tot juni, door 67.300 ton verse blauwe bessen te exporteren, een stijging van 25% ten opzichte van het vorige seizoen. Deze groei onderstreept Marokko's groeiende aanwezigheid op de primaire markten voor blauwe bessen, waardoor het land zijn status als wereldwijde leverancier verstevigt.

In het VK is de vraag naar blauwe bessen dit jaar met 27% gestegen, waardoor het een belangrijke markt is voor Marokkaanse exporteurs. De jaarlijkse teelt van blauwe bessen in het VK (slechts 6.000 ton) voldoet niet aan de binnenlandse vraag, waardoor het land afhankelijk is van import. Deze situatie biedt een kans voor Marokkaanse blauwe bessen, vooral gezien de volatiliteit van de wereldmarkt, zoals blijkt uit de recente uitdagingen voor de Peruaanse teelt.

De investering van Fall Creek in Roemenië, met als doel een modern teeltbedrijf te bouwen en nieuwe blauwe bessenvariëteiten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het Europese klimaat, weerspiegelt de voortdurende strategische positionering van wereldwijde telers van blauwe bessen. Deze ontwikkeling zal de Europese keten ten goede komen en duurzame land- en tuinbouwpraktijken ondersteunen.

Marokko's prestaties op de exportmarkt voor blauwe bessen tonen niet alleen de effectiviteit van de exportstrategie aan, maar benadrukken ook de toenemende wereldwijde vraag naar blauwe bessen. De Marokkaanse telers zijn klaar om aan de marktvraag te blijven voldoen en tegelijkertijd bij te dragen aan de diversiteit en stabiliteit van de wereldwijde voedselvoorziening.

Bron: BlueberriesConsulting

Publicatiedatum: