Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Prijs Egyptische uien gehalveerd"

Vorig jaar kampte Egypte - en vele andere delen van de wereld - met een tekort aan uien. De prijzen bereikten ongekende hoogten op de lokale markt (tot 300% van de gemiddelde prijs vergeleken met het vorige seizoen). De exportprijzen stegen van USD 400 EXW per ton aan het begin van het seizoen tot USD 600 vlak voor het verbod.

Wat er daarna gebeurde was voorspelbaar: veel telers gingen dit jaar uien telen. De toename van de volumes werd gestimuleerd door publieke land- en tuinbouwprogramma's, om hetzelfde scenario als vorig jaar te voorkomen. Als gevolg daarvan stegen de uienvolumes dramatisch en bereikten ze volgens bronnen in de sector meer dan 3 miljoen ton, een miljoen ton meer dan vorig jaar.

Mohamed Anwar, CEO van Mudga, een Egyptische exporteur van uien: "De prijzen zijn dit seizoen gedaald door het grote aanbod, en dat is normaal. Wat verrassend is, is dat de vraag er gewoon niet is."

De toename in uienvolumes deed zich ook voor in andere landen, waardoor de wereldwijde vraag naar Egyptische uien afnam. Anwar: "We concurreren rechtstreeks met Spanje en Nederland. De prijzen voor Egyptische uien zijn met de helft gedaald ten opzichte van vorig seizoen en we zitten nu op USD 300 EXW per ton."

De prijsdaling heeft echter nieuwe markten voor Egyptische uien gestimuleerd, voegt Anwar toe: "De meeste vraag komt momenteel uit West- en Centraal-Afrika, zoals Senegal, Ivoorkust en Guinee, en betreft gele uien."

Voor meer informatie:
Mohamed Anwar
Mudga
Tel: +20 106 469 2010
[email protected]
www.mudga.com

Publicatiedatum: