Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Masseria Fruttirossi zet in op conveniencesegment

Vroege granaatappeloogst in Apulië

De grootste granaatappelteler van Italië is enkele dagen geleden begonnen met de oogst van de vroege rassen, onder meer Shany, Emek en Ako, waarna de komende maanden dan wordt doorgegaan met het Wonderful ras.

Dario De Lisi, verkoopmanager bij Masseria Fruttirossi: "We zijn net begonnen met leveringen aan Duitsland en openen nu onze deuren voor de Italiaanse markt. Door de uitzonderlijk warme temperaturen deze zomer zijn we 10 dagen eerder begonnen met de oogst, waardoor we ook zowel in Italië als in het buitenland de markt eerder dan onze concurrenten van product kunnen voorzien."

"Het wordt een uitzonderlijk jaar, met meer dan 5.000 ton granaatappelen. Dat is 40% meer dan de 3.500 ton van vorig jaar. Maar vooral de kwaliteit is uitstekend, onder meer dankzij een modern irrigatiesysteem dat ons behoedt van droogtegerelateerde problemen", vervolgt Dario De Lisi.

"In veel Europese landen zien we sinds enkele jaren een exponentiële ontwikkeling van het conveniencesegment. Granaatappel is zeker een fruitsoort met een enorm potentieel in deze sector. Hoewel hij niet makkelijk te pellen is, is de vraag naar granaatappel groot vanwege zijn gezonde eigenschappen zoals de antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Zo is op de Britse markt de vraag naar onze verpakkingen met granaatappelpitten de afgelopen jaren verdrievoudigd."

Granaatappeloogst (foto van 29 augustus 2024)

Het bedrijf wil een goede positie veroveren in dit interessante marktsegment. "Onze trays met granaatappelpitten worden afgezet onder Lome Super Fruit®, het merk waaronder we ook het verse fruit en onze 100% pure koudgeperste granaatappelsappen op de markt brengen. Ook voor het conveniencesegment kunnen we kopers en consumenten de herkomst garanderen: we verpakken alleen pitten van granaatappelen die geteeld zijn op ons areaal van 400 hectare, waarbij we teeltpraktijken hanteren die het milieu respecteren en die worden ondersteund door kwaliteitscertificaten zoals GlobalGAP, BRC, IFS, SMETA en Vegan OK."

Toch is er meer nodig om de hevige concurrentie het hoofd te bieden. Dankzij een HPP (High Pressure Processing) machine, die gebruikmaakt van hoge hydrostatische druk binnenin, worden de trays behandeld met zogenaamde 'koude pasteurisatie', die de bacteriële belasting op natuurlijke wijze elimineert met behoud van alle voedingswaarden en smaakeigenschappen zonder gebruik van additieven en chemische behandelingen. "Wij zijn de enigen die een houdbaarheid van het product van ongeveer twintig dagen in de koudeketen kunnen garanderen. Rekening houdend met bijvoorbeeld 4-5 dagen om de supermarkten in Noord-Europa te bereiken, hebben de pitten een resterende houdbaarheid van maar liefst 15 dagen, een houdbaarheid in de koudeketen die zelfs lokale telers niet kunnen garanderen."

Met de QR-code op de verpakking kan de consument een PDF downloaden met recepten met granaatappelpitten

Het bedrijf uit Apulië gaat nu verschillende marketinginitiatieven lanceren om de granaatappelpitten van Lome Super Fruit beter bekend te maken. "We zetten veel in op de ontwikkeling van het conveniencesegment, dat overal groeit. We proberen de consumptie van kwaliteitsfruit direct in supermarkten op een aantrekkelijke manier te promoten, met zelfs een grappige mascotte in een vrolijk granaatappelkostuum."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
[email protected]
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: